Κρήτη

Δήμος Πλατανιά: Στο υπουργείο το αίτημα για την δημιουργία αστυνομικού τμήματος

«Η δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού είναι εφικτή, παράλληλα με την ύπαρξη Αστυνομικού Τμήματος, όπως υπάρχει ήδη και σε άλλους Δήμους της Κρήτης» επισήμανε ο κ. Μαλανδράκης

Το πάγιο αίτημα του Δήμου Πλατανιά για την αναγκαιότητα δημιουργίας Αστυνομικού Σταθμού στην ενδοχώρα απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο, στο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Καραμαλάκη, στον Περ/κο Αστυνομικό Δ/ντη Κρήτης Υποστράτηγο Ρουτζάκη και με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού , στο Αστυνομικό Δ/ντη Χανίων Ταξίαρχο Λυμπινάκη, στην Ένωση Αστυνομικών Ν.Χανίων και στο Α.Τ. Πλατανιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ των άλλων « ο Δήμος Πλατανιά είναι ο μεγαλύτερος της Κρήτης με 128 χωριά ενεργούς οικισμούς, διάσπαρτους σε όλο του το εύρος και δεν μπορεί να αστυνομεύεται από ένα Αστυνομικό Τμήμα που στεγάζεται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου.

Οι ενδοδημοτικές αποστάσεις, από το Α.Τ. του Δήμου, φτάνουν σε δεκάδες χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα υπάρχει εκτεταμένη κτηνοτροφία, αλλά και υψηλός αριθμός επισκεπτών στην ενδοχώρα, όπως στο Φαράγγι Σαμαριάς καθώς και σε άλλα τοπόσημα του Δήμου μας»

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης επισήμανε ότι « η δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού είναι εφικτή, παράλληλα με την ύπαρξη Αστυνομικού Τμήματος, όπως υπάρχει ήδη και σε άλλους Δήμους της Κρήτης.

Επίσης είναι προαπαιτούμενο να υπάρξει άμεσα ικανή στελέχωση του υφιστάμενου Α.Τ. Πλατανιά, καθότι όπως γνωρίζομε είναι ανεπαρκώς στελεχωμένο.

Τέλος ο Δήμος διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια