Κρήτη

Ρέθυμνο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ολοκαύτωμα της Λαμπινής

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Σιβρύτου και Σφακίων Πρωτοσύγκελος Αθανάσιος Καραχάλιος και ο Εφημέριος Πατέρας Αντώνιος Λαγουδάκης - Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων

O Δήμος Αγίου Βασιλείου τηρώντας  πιστά την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας και σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς της Λαμπινής, πραγματοποίησε τη φετινή Επέτειος Ολοκαυτώματος από τους Τούρκους  χωρίς την παρουσία Αρχών και Φορέων. 

Στην εκδήλωση εκτός της παρουσίας  των κατοίκων της Λαμπινής του Τοπικού Προέδρου Κωνσταντίνου Ρουκουνάκη και του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργου Αρμενατζόγλου, τον Δήμο Αγίου Βασιλείου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Δημόσιας Υγείας Γιάννης Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.

Την Θεία  Λειτουργία τέλεσαν ο εκπρόσωπος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Σιβρύτου και Σφακίων Πρωτοσύγκελος  Αθανάσιος Καραχάλιος και ο Εφημέριος Πατέρας Αντώνιος Λαγουδάκης. 

Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Γιάννης Νεκτάριος  Χαραλαμπάκης έκανε αναφορά στην σημασία του Ιστορικού της Επετείου, στον αγώνα και την θυσία των κατοίκων της Λαμπινής βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους στον Αγώνα των Ελλήνων για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού. 

«Οφείλουμε είπε να εκφράσουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες που με τον αγώνα και τη θυσία τους, κατακτήσαμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Πρέπει και οφείλουμε να σεβαστούμε τη μνήμη τους και να διαφυλάξουμε το υψηλό αγαθό  της Ελευθερίας που μας προσέφεραν» σημείωσε ο κ. Χαραλαμπάκης και κλείνοντας συμπλήρωσε:

«Είναι βαρύ το φορτίο στους ώμους μας ,αν αναλογιστούμε το Ένδοξο παρελθόν αυτής της περιόδου! Οφείλουμε όμως, να το σηκώσουμε αγόγγυστα και με περηφάνια, με την συνείδηση καθαρή ,διδασκόμενοι από τις πράξεις τους και χαράζοντας ανεξίτηλα στη μνήμη μας τα όνειρα τους για ομόνοια, σύμπνοια, κοινό αγώνα, ενότητα και λευτεριά.

Ας κάνουμε λοιπόν κτήμα μας τα ιδεώδη της ενότητας και της Ελευθερίας που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας και ας μην γυρίσουμε τις πλάτες μας στο παρελθόν

Με σκέψη ελεύθερη ,με συνείδηση καθαρή χωρίς χειραγώγηση και ψεύτικους Σωτήρες, ενωμένοι και δυνατοί ας αντιμετωπίσουμε τις  προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, πατώντας γερά στο παρελθόν μας!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια