Ηράκλειο: Μειώθηκαν οι καταλήψεις – Σε ποια σχολεία συνεχίζονται

Κρήτη
Ηράκλειο: Μειώθηκαν οι καταλήψεις – Σε ποια σχολεία συνεχίζονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε φθίνουσα πορεία οι καταλήψεις - Ποια λύκεια και γυμνάσια του Ηρακλείου έχουν «λουκέτα»

Μειώθηκαν τα λουκέτα στα σχολεία του Ηρακλείου σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, με συνολικά 18 λύκεια και γυμνάσια του νομού να τελούν υπό κατάληψη.

Συγκεκριμένα, τα λύκεια που είναι σήμερα κλειστά είναι το 5ο, 6ο ,8ο, 10ο, Άγιοι Δέκα, Αλικαρνασσός, Χάρακα, Πόμπια και Μελέσες.

Τα γυμνάσια που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 10ο, 12ο, Αλικαρνασσός, Πύργος, Μελέσες, Πόμπια, Άγιοι Δέκα, Μουσικό και Καλλιτεχνικό σχολείο.

Τα χθεσινά «λουκέτα» σε σχολεία του Ηρακλείου

Χθες Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, συνολικά 20 λύκεια και γυμνάσια ήταν κλειστά.

Πιο συγκεκριμένα, τα υπό κατάληψη Γενικά Λύκεια ήταν το 4ο, 6ο, 10ο , Άγιοι δέκα, Αλικαρνασσός, Καστέλλι, Μελέσες και Πόμπια.

Τα Επαγγελματικά Λύκεια που δεν λειτουργούσαν ήταν το 3ο ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΛ Μοιρών.

Τέλος, τα γυμνάσια που συμμετείχαν στις καταλήψεις ήταν το 4ο , 12ο , Αρχάνες, Πόμπια, Μελέσες, Πύργος, Γούβες, Καστέλλι, Αγία Βαρβάρα και Καλλιτεχνικό.

Τα πρώτα 11 τμήματα σχολείων που κλείνουν στην Κρήτη

Αναστολή τμημάτων σε σχολεία όλων των νομών της Κρήτης έφερε η αύξηση των κρουσμάτων, όπου τα κρούσματα σε μαθητές ξεπέρασαν το 50% συν 1. Συγκεριμένα, αναστολή τέθηκαν 11 τμήματα λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, στο Γενικό Λύκειο Πόμπιας έκλεισε ένα τμήμα της τρίτης λυκείου, καθώς και ένα τμήμα στο νηπιαγωγείο του Προφήτη Ηλία. Τέλος, και το Δημοτικό σχολείο στο Σκαλάνι «χτύπησε» ο κορωνοϊός, με ένα τμήμα της τρίτης τάξης δημοτικού σχολείου να κλείνει λόγω των κρουσμάτων.

Στα Χανιά έκλεισαν δύο τμήματα γυμνασίων κι ένα τμήμα λυκείου στο Δήμο Πλατανιά και ένα τμήμα σε γυμνάσιο της πόλης των Χανίων για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. Τέλος, κλειστό είναι και τμήμα του 11ου δημοτικού σχολείου.

Στο Ρέθυμνο σε αναστολή τέθηκαν τρία σχολικά τμήματα της Δευτεροβάθμιας στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για τμήμα του 3ου Γυμνάσιου Ρεθύμνου και δύο τμήματα του Γενικού Λυκείου Περάματος. Οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων πραγματοποιούν τις διδακτικές τους ώρες μέσω τηλεκπαίδευσης, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να επιστρέψουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News