Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Σε λίγες ώρες έκλεισαν έντεκα τμήματα σχολείων

Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση οι μαθητές των τμημάτων που έκλεισαν

Σε 11 συνολικά τμήματα σχολείων της Κρήτης, μπήκε λουκέτο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα που οι καταλήψεις σε σχολεία ως αντίδραση στα ελλιπή μέτρα, συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι καταλήψεις - «Λουκέτα» σε 20 σχολεία

Ηράκλειο: Κινητοποίηση του καλλιτεχνικού σχολείου - Στο πλευρό των μαθητών τάσσονται οι γονείς

Ειδικότερα,στο Ηράκλειο έκλεισαν τρία τμήματα:

  • Λύκειο Πόμπιας (Γ Λυκείου)
  • Δημ. Σχολείο Σκαλανίου (ΣΤ’ Τάξη)
  • Τμήμα Νηπιαγωγείου Προφήτη Ηλία

Στα Χανιά έκλεισαν πέντε:

  • Δύο τμήματα γυμνασίων κι ένα τμήμα λυκείου στο Δήμο Πλατανιά, ένα τμήμα σε δημοτικό σχολείο και αύριο κλείνει κι ένα τμήμα σε γυμνάσιο της πόλης των Χανίων.

Στο Ρέθυμνο επίσης έκλεισαν 3 τμήματα:

  • Ένα τμήμα στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου
  • δύο τμήματα ΓΕΛ Περάματος .

Σε όλες τις περιπτώσεις οι μαθητές κάνουν μάθημα μέσω webex με τους καθηγητές να κάνουν το μάθημα  από υπολογιστή μέσα από το σχολείο.

Την ίδια ώρα και με φόντο τα διαδικτυακά μαθήματα , η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, κατήγγειλε περιστατικά απειλών και εκβιασμού εκπαιδευτικών που αρνούνται να κάνουν μάθημα από το σπίτι τους με τους υπολογιστές τους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, διευθυντές σχολείων και προϊστάμενοι εκπαίδευσης με μια συμπεριφορά στα όρια του αυταρχισμού απαιτούν να χρησιμοποιήσουν δικό τους εξοπλισμό και από τα σπίτια τους να κάνουν μάθημα ενώ γίνονται καταλήψεις, γεγονός το οποίο σε ένα ποσοστό οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να δεχθούν ή δεν μπορούν να υποστηρίξουν, ζητώντας αντίστοιχο εξοπλισμό από το υπουργείο.

Οι καταλήψεις με φόντο τα ελλιπή όπως υποστηρίζουν μέτρα για την πανδημία μέσα στα σχολεία και το πρόχειρο άνοιγμά τους, συνεχίστηκαν και σήμερα. Μόνο στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και σήμερα 20 σχολεία έμειναν κλειστά.  

Με αιτήματα που σχετίζονταν με τον κορωνοϊό και την πανδημία, με επίκεντρο τα μέτρα που δεν θωρακίζουν την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και αιτήματα για το σχολείο τους που υπολειτουργεί, μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου βγήκαν στους δρόμους.

Με συνθήματα και αποφασιστικότητα, έφτασαν για διαμαρτυρία μέχρι την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, εξηγώντας ότι από την αρχή του χρόνου εξακολουθούν να έχουν κενά σε καθηγητές και να βιώνουν την πανδημία μέσα σε λυόμενες αίθουσες σε ένα ακατάλληλο χώρο  για σχολείο που αντί να γίνεται ότι είναι εφικτό για να είναι πιο ασφαλείς, λόγω ανεπάρκειας σε καθηγητές, αναγκάζονται να στοιβάζονται ακόμη περισσότερο.

(φωτογραφία Intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια