Κορωνοϊός: Τα πρώτα 11 τμήματα σχολείων που κλείνουν στην Κρήτη

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τα πρώτα 11 τμήματα σχολείων που κλείνουν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια τμήματα σχολείων της Κρήτης τέθηκαν σε αναστολή λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Αναστολή τμημάτων σε σχολεία όλων των νομών της Κρήτης έφερε η αύξηση των κρουσμάτων, όπου τα κρούσματα σε μαθητές ξεπέρασαν το 50% συν 1. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, σε αναστολή τείθονται τμήματα λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, στο Γενικό Λύκειο Πόμπιας έκλεισε ένα τμήμα της τρίτης λυκείου, καθώς και ένα τμήμα στο νηπιαγωγείο του Προφήτη Ηλία. Τέλος, και το Δημοτικό σχολείο στο Σκαλάνι «χτύπησε» ο κορωνοϊός, με ένα τμήμα της τρίτης τάξης δημοτικού σχολείου να κλείνει λόγω των κρουσμάτων.

Στα Χανιά έκλεισαν δύο τμήματα γυμνασίων κι ένα τμήμα λυκείου στο Δήμο Πλατανια. Επιπλέον αναμένεται αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου να κλείσει ένα τμήμα σε γυμνάσιο της πόλης των Χανίων για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. Τέλος, κλειστό είναι και τμήμα του 11ου δημοτικού σχολείου.

Στο Ρέθυμνο Σε αναστολή τέθηκαν τρια σχολικά τμήματα της Δευτεροβάθμιας στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για τμήμα του 3ου Γυμνάσιου Ρεθύμνου και δύο τμήματα του Γενικού Λυκείου Περάματος. Οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων πραγματοποιούν τις διδακτικές τους ώρες μέσω τηλεκπαίδευσης, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να επιστρέψουν.

8.278 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της χώρας

Χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, καταγράφηκαν συνολικά 8.278 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας σε σύνολο 1,6 εκατ. ελέγχων.

Παράλληλα, προστέθηκαν νέα σταθερά σημεία διαγνωστικών ελέγχων, ενώ από αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου θα αρχίσει η δωρεάν διανομή self test από τα φαρμακεία. Αναμένεται να δοθεί αργότερα αναλυτική ανακοίνωση.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Το έξτρα τεστ που έλαβαν, προοριζόταν για να καλύψει τον έλεγχό τους αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων για ενδεχόμενη διασπορά στα σχολεία.

Ο έλεγχος μέσω self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News