Ανατροπή: Έγκλημα ο θάνατος του 30χρονου στα Καμίνια - Συνελήφθησαν 2 άτομα

Κρήτη
Ανατροπή: Έγκλημα ο θάνατος του 30χρονου στα Καμίνια - Συνελήφθησαν 2 άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το ότι τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι επρόκειτο για ατύχημα, τα στελέχη του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου συνέχισαν την ενδελεχή έρευνα και κατάφεραν τελικά να εξιχνιάσουν την υπόθεση

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται –όπως όλα δείχνουν- ο θάνατος του 30χρονου άνδρα από το Ιράκ ο οποίος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, το περασμένο Σάββατο, σε είσοδο πολυκατοικίας στα Καμίνια Ηρακλείου

Παρά το ότι τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι επρόκειτο για ατύχημα,οι αστυνομικές Αρχές συνέχισαν την ενδελεχή έρευνα και κατάφεραν τελικά να εξιχνιάσουν την υπόθεση. 

Νωρίτερα σήμερα συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε στο θύμα έξω από το σπίτι του χτυπώντας το στο κεφάλι, το περασμένο Σάββατο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για υπήκοο Μαρόκου, ο οποίος συνελήφθη για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.  

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και μια γυναίκα. Πρόκειται για μια 35χρονη ρουμανικής εθνικότητας, η οποία συνελήφθη για παρασιώπηση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία

Ας σημειωθεί ότι η 35χρονη ήταν συγκάτοικος του 30χρονου. Οι δυο τους διαβιούσαν μαζί σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας, στην είσοδο της οποίας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο άτυχος Ιρακινός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς φέρεται να χτύπησε τον 30χρονο με αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο-γκλοπ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού στο Ηράκλειο

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού και αλλοδαπής για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της παρασιώπησης εγκλήματος. 

Εξιχνιάστηκε σήμερα (18.01.2022) υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού που διαπράχτηκε την 16.01.2022 σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού και αλλοδαπής για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της παρασιώπησης εγκλήματος.

Ειδικότερα, την (16.01.2022) σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου εντοπίσθηκε ο αλλοδαπός τραυματισμένος στο κεφάλι σε είσοδο πολυκατοικίας, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου υπέκυψε στα τραύματα του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Α Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση που διενέργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου καθώς την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι αλλοδαπός είχε διαπράξει ανθρωποκτονία σε βάρος του αλλοδαπού .

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αναζητήθηκε αλλοδαπός ο οποίος εντοπίσθηκε μαζί με αλλοδαπή στην Ιεράπετρα και εξεταζόμενος υπέδειξε ξύλινο γκλοπ που χρησιμοποίησε για την τέλεση της πράξης του το οποίο είχε αποκρύψει.

Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News