Κρήτη

Ρέθυμνο: Προγραμματισμός επετειακών εκδηλώσεων για την Μικρασιατική Καταστροφή

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης είχαν τα μέλη του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών - Αντικείμενο της συνάντησής τους, ο προγραμματισμός των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

Μια εποικοδομητική συνεργασία με τον Πρόεδρο Κώστα Καψαλάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών είχε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης Θωμάς Κρεβετζάκης.

Αντικείμενο της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πρώην ΚΕΔΗΡ, αποτέλεσε ο προγραμματισμός των επετειακών εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. 

Στο πλαίσιο  αυτής της πρώτης, διερευνητικής σύσκεψη συζητήθηκαν ιδέες και κατατέθηκαν προτάσεις συνεργασίας του Συλλόγου με το Δήμο Ρεθύμνης.

Συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν, ένα μέρος των ετήσιων εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης να είναι αφιερωμένο στο ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό αποτύπωμα των Μικρασιατών στο Δήμο Ρεθύμνης. 

Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνεργασίας, οι  επετειακές εκδηλώσεις  που προγραμματίζονται, θα έχουν ολιστικό χαρακτήρα, με εμπεριστατωμένες ιστορικές αναφορές σε βάθος χρόνου  και θα εστιάσουν κυρίως στην ανάδειξη της συμβολής των Μικρασιατών στη διαμόρφωση του νέου ελληνικού κράτους και την επίδραση τους στις τοπικές κοινωνίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια