Στην Κρήτη ο Χαρδαλιάς – Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Κρήτη
Στην Κρήτη ο Χαρδαλιάς – Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Χαρδαλιά, χθες Δευτέρα, ήταν η ακριτική Γαύδος, όπου έφτασε με στρατιωτικό ελικόπτερο νωρίς το απόγευμα – Σήμερα Τρίτη πρώτος σταθμός θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης

Η κυβέρνηση «έχει επενδύσει στο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων και στόχος είναι η χώρα μας να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε χθες από τα Χανιά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Στο πλαίσιο περιοδείας του σε φυλάκια, σχηματισμούς και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφτηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γαύδου και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα, όπου λειτουργεί το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, ενώ σήμερα θα βρεθεί σε μονάδες των Χανίων και του Ηρακλείου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Χαρδαλιά χθες Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ήταν η ακριτική Γαύδος, όπου έφτασε με στρατιωτικό ελικόπτερο νωρίς το απόγευμα. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον επικεφαλής και τους στρατεύσιμους που στελεχώνουν το Επιτηρητικό Φυλάκιο, το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2020 σε κτήριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος, δίπλα στον Φάρο. Στη διάρκειας μιας ώρας παραμονής του στο ακριτικό νησί, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε μια ολιγόλεπτη στάση στο Καστρί, όπου συναντήθηκε με τη δήμαρχο κ. Λίλιαν Στεφανάκη, μεταφέροντάς της τις προθέσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για στήριξη ακόμη και των πιο δυσπρόσιτων φυλακίων, όπως αυτού της Γαύδου.

Λίγο αργότερα, προσερχόμενος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς εξήρε το έργο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι «σε κάθε σημείο της χώρας τα στελέχη μας, οι στρατεύσιμοί μας, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με υψηλή αίσθηση αφοσίωσης, και νομίζω ότι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι να βρίσκεται κοντά τους, να μιλάει μαζί τους, να μπορεί μέσα από τη συζήτηση να παίρνει συγκεκριμένα μηνύματα και να χαράσσει πολιτικές».

Έχοντας επισκεφτεί μέσα σε λίγες ημέρες τον Έβρο, το Καστελόριζο, τους Οθωνούς και τη Γαύδο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία είναι έτοιμη να προχωρήσει όλα τα θέματα που αφορούν τη φροντίδα των στελεχών και να προβεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις, για να λύσει, όπως είπε, παθογένειες και αρρυθμίες πολλών ετών. «Προχωράνε οι εξοπλισμοί, τα μέσα, η κυβέρνηση έχει επενδύσει στο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων, θέλουμε η χώρα μας να είναι πρωταγωνίστρια, να είναι ισχυρή, να παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε η καθημερινότητα είναι εκείνη που αποτελεί το επιπλέον στοίχημα για όλους όσοι βρισκόμαστε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιχείρηση «Ελευθερία»

Για τη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι εργάζονται στο κομμάτι που αφορά την κοινωνία. «Η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πέρα από κάθε συνολική προσέγγιση και ανάλυση. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι συνεισφέρουν παντού... Ήδη σήμερα (σ.σ. χθες) ανακοινώθηκε ο διπλασιασμός των σημείων που διενεργούνται τα rapid tests από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση “Ελευθερία” για το κομμάτι που αφορά στη μεταφορά των εμβολίων κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη σε όλη την Ελλάδα και βέβαια η συμμετοχή μας στα εμβολιαστικά κέντρα είναι καταλυτική», τόνισε ο υφυπουργός.

https://www.youtube.com/watch?v=GLnmvxEhakA?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Το πρόγραμμα του υφυπουργού

Ναύσταθμος, Σούδα και Καστέλι στην ατζέντα

Ταυτόχρονα ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι, πέρα από οτιδήποτε άλλο, παραμένει σε προτεραιότητα η ετοιμότητα για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Κληθείς να σχολιάσει τον σάλο που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του κ. Χρήστου Ροζάκη, πρώην προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠ.ΕΞ., περί επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 10 και όχι στα 12 ναυτικά μίλια, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέπεμψε στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου και επισήμανε ότι, «πέρα από όποιες δηλώσεις, είναι ξεκάθαρο το δόγμα μας, η βούλησή μας η χώρα μας να είναι πρωταγωνίστρια και να μην κάνουμε βήμα πίσω από όλα όσα ιστορικά μάς ανήκουν».

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης ο υφυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό και με αξιωματικούς του Ναυτικού, ενώ ξεναγήθηκε στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο. Ενημερώθηκε επίσης για τη λειτουργία του θαλάμου αποσυμπίεσης εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί ο υφυπουργός θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης. Στη συνέχεια, στις 10, αναμένεται να επισκεφτεί το νατοϊκό ΚΕΝΑΠ στο Μάραθι, και αργότερα στις 11 θα μεταβεί στην 5η Ταξιαρχία Πεζικού.

Τελευταίος σταθμός του, στη 1 το μεσημέρι θα είναι η 133 Σ.Μ. στο Καστέλι, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο. Εδώ αναμένεται να επισκεφτεί την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News