Ηράκλειο: Την στιγμή της επίθεσης περιγράφει ο αστυνομικός που δέχτηκε δάγκωμα - Τι λένε οι συνάδελφοί του (φωτο - vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Την στιγμή της επίθεσης περιγράφει ο αστυνομικός που δέχτηκε δάγκωμα - Τι λένε οι συνάδελφοί του (φωτο - vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός επιτέθηκε σε αστυνομικό της ομάδας ΟΠΚΕ Ηρακλείου - Τον δαγκώσει στο πρόσωπο και του έκοψε κομμάτι από το πηγούνι του

Σοκ υπέστη μάχιμος αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ Ηρακλείου ο οποίος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δέχτηκε επίθεση από συνεπιβάτη οχήματος κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου. Ο νεαρός άνδρας αντέδρασε με συνέπεια να του επιτεθεί αναίτια και να τον δαγκώσει στο πρόσωπο, κόβοντάς του ένα κομμάτι από το πηγούνι του. 

Ο ίδιος περιέγραψε στην KΡΗΤΗ ΤV και στο neakriti.gr τις εφιαλτικές αυτές στιγμές, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρο περιστατικό, το οποίο όμως δεν τον πτοεί στην άσκηση των καθηκόντων του.  Επί 27 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενώ έχει κινδυνέψει αρκετές φορές, όμως πρώτη φορά του συμβαίνει το απίστευτο αυτό περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και προβληματισμό στις τάξεις των αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ.  

«Οι επιβάτες του αυτοκινήτου αντέδρασαν, λέγοντας μας ότι είναι γόνοι γνωστής οικογένειας του Ηρακλείου και ότι δεν θέλουν να προχωρήσουμε στον έλεγχο του αυτοκινήτου και πως θα καλέσουν τον πατέρα τους.  Μας έλεγαν: Θα δείτε τι θα πάθετε και τις γνωστές απειλές που ακούμε σε διάφορες περιπτώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

https://www.youtube.com/watch?v=CICVJVqk6i0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Όπως υποστήριξε ο αστυνομικός, ο ίδιος ζήτησε με ευγενικό τρόπο στον 21χρονο να αφήσει το τηλέφωνο του, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, συμπληρώνοντας ότι θα μπορεί να καλέσει όποιον θέλει, αργότερα. 

«Ο νεαρός δεν υπάκουσε ενώ ξαφνικά, με μανία και χωρίς καμία αιτία, με τράβηξε προς το μέρος του, με έπιασε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ μας.  Προσπάθησα να τον… δεσμεύσω διότι είχε διαπράξει το αδίκημα της απείθειας και της επίθεσης σε βάρος μου.  Πέσαμε στο οδόστρωμα, ωστόσο, λόγω της έντασης, δεν κατάλαβα ότι με είχε δαγκώσει.

Οι συνάδελφοι μου, μου είπαν ότι λείπει κομμάτι από το πρόσωπό μου.  Αρχικά, δεν το πίστεψα.  Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα μέχρι που είδα τα αίματα στο στόμα του νεαρού ενώ λίγο αργότερα είδα το πρόσωπό μου στον καθρέπτη.  Μου είχε αφαιρέσει ολόκληρο κομμάτι από το πηγούνι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.  Ωστόσο, το τραύμα είναι βαθύ ενώ πιθανόν να χρειαστεί επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για την αποκατάσταση του.   

«Καταδίκασαν το περιστατικό» 

Οι επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς που μάχονται το έγκλημα όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά αντίθετα μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουμε να επιτελούμε το καθήκον μας, με το ίδιο ζήλο και με υψηλό ηθικό, αναφέρει ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής παράταξης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηράκλειου « Όλοι μαζί» 

Στο πλευρό του αστυνομικού της ΟΠΚΕ βρίσκονται συνάδελφοι του καθώς και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο των αστυνομικών καθώς και στις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.  Για το επίμαχο ζήτημα μίλησαν στον τηλεοπτικό φακό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Νίκος Καλομοίρης, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Ανθουλάκης, ο Γραμματέας κ. Γιώργος Μαρκογιαννάκης και το μέλος της Ένωσης κ. Γιώργος Πικράκης.  

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, περιστατικό εξύβρισης εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ από 38χρονο θαμώνα ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό σε καφετέρια , σημειώθηκε χθες το πρωί στο Ηράκλειο. 

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον συνέλαβαν, καθώς στη διάρκεια ελέγχου στον ημεδαπό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και τρία μαχαίρια. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News