Κορωνοϊός: Κατέληξαν τρεις ηλικιωμένοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Κρήτη
Κορωνοϊός: Κατέληξαν τρεις ηλικιωμένοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ηλικιωμένοι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, οι οποίες νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Την τελευταία τους πνοή άφησαν το τελευταίο 24ωρο τρεις ασθενείς με Covid, οι οποίοι νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, το βράδυ της Κυριακής, 17 Ιανουαρίου έχασε την μάχη ένας 86χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του νοσοκομείου, ενώ σήμερα, Δευτέρα, έφυγε από την ζωή μία 70χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν επίσης στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid και μία 95χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη είναι η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Κρήτης.  

Πιο αναλυτικά, εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κορωνοϊό το 21 ημερών βρέφος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στην Μονάδα Νεογνών, και σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Η κατάσταση του βρέφους είναι σταθερή, ενώ βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα.

Πέντε ακόμη παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην παιδιατρική κλινική covid του νοσοκομείου Χανίων, ανάμεσα τους ένα βρέφος 30 ημερών και ένα παιδί τεσσάρων ετών.

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες του κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου συγκριτικά με τα στοιχεία της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 244 ασθενείς ( Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ήταν 218), 206 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 184) και 38 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 34), εκ των οποίων 28 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 27).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 89 ασθενείς. Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 70 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 70 ασθενείς, 53 στην κλινική Covid, 17 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 36 ασθενείς, 27 στην κλινική Covid, 9 σε ΜΕΘ και οι 6 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 89 ασθενείς, 79 στην κλινική Covid, 10 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 32 ασθενείς, 30 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 8 ασθενείς στην κλινική Covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενής σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 4 ασθενείς σε κλινική Covid.

Οι νοσηλείες σε πανελλαδικό επίπεδο

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 563 (ημερήσια μεταβολή +2.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 564 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News