Κορωνοϊός: Χωρίς έλεγχο η προσέλευση των φοιτητών στα αμφιθέατρα - Τι αναφέρει η Πρυτανεία (βίντεο)

Κρήτη
Κορωνοϊός: Χωρίς έλεγχο η προσέλευση των φοιτητών στα αμφιθέατρα - Τι αναφέρει η Πρυτανεία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρισκάρουν να κολλήσουν τον ιό για να μην χάσουν την εξεταστική

Την ώρα που οι φοιτητές καλούνται να επιστρέψουν στη διά ζώσης εξέταση για τα μαθήματα τους, ο έλεγχος μέσα στα πανεπιστήμια για τον κορωνοϊό επαφίεται αποκλειστικά  στους ίδιους τους φοιτητές και τους καθηγητές, αφού στην περίπτωση που έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να μπαίνουν κανονικά στα μαθήματα και την εξέταση, χωρίς σελφ τεστ όπως γίνεται στα σχολεία.

Ειδικότερα, την ώρα που οι φοιτητές γυρνούν και πάλι στα πανεπιστήμια, ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή προσέχουν για τους ευπαθείς γονείς τους, ή που έχουν συμπτώματα αλλά ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωμένη νόσηση, θα αναγκαστούν να κάνουν επιλογή ανάμεσα στο να διασπείρουν πιθανά τον ιό ή να χάσουν το μάθημα, εξήγησαν συμφοιτητές τους, καθώς δεν προβλέπεται να  μπορούν να συμμετέχουν στην  δεύτερη εξεταστική που θα γίνει για τους νοσούντες,

Το ζήτημα πάντως που προκύπτει με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα είναι, όπως είπε ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νικόλαος Κατσαράκης, ο ανύπαρκτος έλεγχος για τον κορωνοϊό, αφού σε αντίθεση με ότι γίνεται στα σχολεία, στα πανεπιστήμια οι φοιτητές εφόσον έχουν εμβολιαστεί, δεν απαιτείται οποιαδήποτε άλλη μέριμνα. Να αυξηθεί ο έλεγχος με δωρεάν ραπιντ ή σελφ τεστ ζήτησαν οι πρυτάνεις , αίτημα στο οποίο ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί το υπουργείο Παιδείας.

Επιχειρώντας μέσα σε ένα πλαίσιο που διαμορφώνουν τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τα ίδια τα ιδρύματα και οι διοικήσεις τους, επιχειρούν με διάφορους τρόπους, όπως μείωση του αριθμού φοιτητών μέσα στις αίθουσες, να προστατεύσουν φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό.

Ενόψει δε της εξεταστικής, όπως σημείωσε ο κ. Κατσαράκης, παραμένει σταθερό αίτημα η πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων προς το Πανεπιστήμιο όπου συγκεκριμένες ώρες παρατηρείται συνωστισμός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News