Δήμος Ηρακλείου: «Πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα δημοτικά τέλη - Δικαίωση της αντιπολίτευσης

Κρήτη
Δήμος Ηρακλείου: «Πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα δημοτικά τέλη - Δικαίωση της αντιπολίτευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη προκαλεί ικανοποίηση στους δημότες, που θα γλυτώσουν μεγαλύτερες αυξήσεις στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη

O επιμένων νικά στην περίπτωση των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Ηρακλείου που δικαιώθηκαν τελικά στο μέτωπο καθορισμού των νέων δημοτικών τελών!

Οι πέντε παρατάξεις  («Ηράκλειο 3.7.5», «Ενεργοί Πολίτες», «Συνεργασία για το Ηράκλειο», «Σύμπραξη Δημοτών» και «Ηράκλειον Αξίζει») το …πάλεψαν από την πρώτη στιγμή για να αποφευχθούν οι μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη του 2022 , όπως αρχικά είχε εισηγηθεί η δημοτική αρχή. Πέρασαν πλειοψηφικά την δική του αντιπρόταση που προέβλεπε μικρότερες αυξήσεις στο δημοτικό συμβούλιο . Η πρώτη απόφαση προσέκρουσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία κατά τον έλεγχο που έκανε επί της απόφασης, την ακύρωσε, θέτοντας έτσι στον «αέρα» τα νέα δημοτικά τέλη, αλλά και κατ' επέκταση τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου.

Οι πέντε δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης επανήλθαν ωστόσο  με νέα, βελτιωμένη αντιπρόταση που κρατούσε χαμηλά και πάλι τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού. Η αντιπρόταση ψηφίστηκε ως 2η , ορθή απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο , αυτή τη φορά βάζει στην όλη εξίσωση το πολυσυζητημένο τέλος ταφής απορριμμάτων, ωστόσο κάνει μια έντεχνη... τράμπα με τον δημοτικό φόρο, καταφέρνοντας έτσι, με βάση το σκεπτικό, να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αυξήσεις των δημοτικών τελών και άρα την επιβάρυνση των δημοτών. Συγκεκριμένα, η επιβάρυνση προσδιορίζεται στα μόλις 0,05 ευρώ/τ.μ. για τα οικιακά τέλη και στα 0,20 ευρώ/τ.μ. για τις υπόλοιπες κατηγορίες επαγγελματικών και άλλων τελών.

Η δεύτερη αυτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για τα δημοτικά τέλη του 2022, με βάση την βελτιωμένη αντιπρόταση των πέντε παρατάξεων πέρασε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία μετά από τον σχετικό έλεγχο που διενήργησε τη βρήκε νόμιμη!

Η εξέλιξη προκαλεί ικανοποίηση στους δημότες, που θα γλυτώσουν μεγαλύτερες αυξήσεις στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη και αν μη τι άλλο συνιστά, πολιτικά, δικαίωση για τον κόπο και την επιμονή των 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News