New York Times: Διθυραμβικό δημοσίευμα για την «άγνωστη» χιονισμένη Κρήτη κάνει τον γύρο του κόσμου (βίντεο)

Κρήτη
New York Times: Διθυραμβικό δημοσίευμα για την «άγνωστη» χιονισμένη Κρήτη κάνει τον γύρο του κόσμου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άρθρο που ανάρτησε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναπαράχθηκε σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο.

Την εμπειρία που έζησε αποκάλυψε αρθρογράφος των New York Times από το ορειβατικό σκι στην Κρήτη, ο οποίος όταν αποφάσισε να την αποτυπώσει στο άρθρο του, αυτό έφτασε να θυμίζει διθύραμβο για το νησί και τους ορεινούς του όγκους.

Ο γνωστός αρθρογράφος του παγκοσμίου αναγνώρισης περιοδικού με τον χαρακτηρισμό της Κρήτης ως  μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις του ορειβατικού σκι, κατάφερε να κάνει μέσα σε λίγες ώρες τους ορεινούς όγκους του νησιού, να μοιάζουν με τη μεγαλύτερη έκπληξη για όσους γνώριζαν την Κρήτη ως ιδανικό προορισμό για τις χειμερινές διακοπές.

H προσπάθεια του Pierra Creta που ξεκίνησε πριν από 8 περίπου χρόνια, δείχνει να αποδίδει καρπούς με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τουρισμό που εκτείνεται πέραν του καλοκαιριού στο νησί.

Στην  ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ένας από τους εμπνευστές του νοτιότερου αγώνα ορειβατικού σκι της Ευρώπης, ο οποίος ανέφερε ότι το δημοσίευμα του παγκοσμίου αναγνώρισης περιοδικού, αποτυπώνει μια υπαρκτή ανάγκη και στόχευση, το ορειβατικό σκι στην Κρήτη με τα  συγκριτικά πλεονεκτήματα να λάβει τη θέση που του αξίζει στην αποκαλούμενη και τουριστική βιομηχανία του τόπου.

Η θέα και η εγγύτητα της θάλασσας από τους  χιονισμένους ορεινούς όγκους της Κρήτης, δεν κάνει μόνο μαγική την εικόνα και την περιπέτεια για όποιον το ζήσει, αλλά όπως λένε οι γνωρίζοντες, κάνει και ιδιαίτερη τη σύσταση του χιονιού, για όσους αγαπούν το ορειβατικό σκι.

Το άρθρο που ανάρτησε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναπαράχθηκε σε  δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο. Ευκαιρία για περαιτέρω αναγνώριση όπως είπε ένας από τους εμπνευστές του Pierra Creta του νοτιότερου στην Ευρώπη αγώνα ορειβατικού σκι. Ο Νικηφόρος Στειακάκης είναι ένας από τους  ανθρώπους  που αναφέρονται στο δημοσίευμα, ο οποίος σημείο το σημείο μίλησε και έδειξε στον αρθρογράφο αυτή την μοναδικότητα του νησιού.

Το ορειβατικό σκι όπως εξήγησε ο Νικηφόρος Στειακάκης άνθισε τα χρόνια του κορωνοϊού λόγω του λουκέτου στα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ η δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω, διευκρίνισε ότι δεν εδράζεται σε βαριές υποδομές και σχεδιασμούς και κυρίως σύνδεση με την τοπική κοινωνία.

Το Pierra Creta μετά το 2019 επανέρχεται φέτος και στόχος των διοργανωτών είναι να αφήσει για μία ακόμη φορά το αποτύπωμά του στους λάτρεις του αθλήματος που γίνονται ολοένα και περισσότεροι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News