Από το Ρέθυμνο στην μονάδα νεογνών των Χανίων βρέφος 20 ημερών με κορωνοϊό

Κρήτη
Από το Ρέθυμνο στην μονάδα νεογνών των Χανίων βρέφος 20 ημερών με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικοί ήταν και οι γονείς του, οι οποίοι το μετέφεραν οι ίδιοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου  15 Ιανουρίου αγοράκι 20 ημερών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Τα συμπτώματα του ήταν ήπια, ενώ λόγω ηλικίας δε μπορούσε να μείνει στο τμήμα της παιδιατρικής.

Θετικοί ήταν και οι γονείς του, οι οποίοι το μετέφεραν οι ίδιοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Επέστρεψαν σπίτι τους σε καραντίνα. Στο βρέφος έγινε εισαγωγή στη Μονάδα Νεογνών, και είναι υπό στενή παρακολούθηση. Η υγεία του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Τη συγκεκριμένη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μέχρι το πρωί νοσηλεύονται 4 παιδιά στην παιδιατρική. 2 έχουν πάρει εξιτήρια, ένα 13χρονο και 1 έτους. Στο νοσοκομείο παραμένουν ένα 4χρονο μαζί με ένα βρέφος 30 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Κρήτη είναι 1.079, από τα 10.783, που εντοπίζονται στην χώρα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 95 θάνατοι στην επικράτεια, ενώ ΧΧΧ πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν ελεγχθεί 220.360 διαγνωστικά τεστ και rapid test.

Πιο αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εντοπίζονται 496 νέες μολύνσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 85, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 205 και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 293.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News