ΠΕΔ Κρήτης: Αρωγός στην πρωτοβουλία ανέγερσης δομής δημοσίου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας στην Αϊτή

Κρήτη
ΠΕΔ Κρήτης: Αρωγός στην πρωτοβουλία ανέγερσης δομής δημοσίου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας στην Αϊτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων για να τιμήσει την Αϊτή ως την πρώτη χώρα που στις 15 Ιανουαρίου του 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση

Αρωγός στην πρωτοβουλία ανέγερσης δομής δημοσίου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας στην Αϊτή στάθηκε η ΠΕΔ  (Περιφερειακή Ένωση Δήμω Κρήτης).

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων για να τιμήσει την Αϊτή ως την πρώτη χώρα που στις 15 Ιανουαρίου του 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση, σε μια περίοδο μάλιστα, που οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής τηρούσαν ουδέτερη έως εχθρική στάση έναντι της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Μάλιστα ως ένδειξη συμπαράστασής απέστειλε πλοίο με 100 εθελοντές και 45 τόνους καφέ στην χώρας μας.

Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση ανακοινώθηκε ότι με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη τη Επανάστασης και την Ύψωση του Λαβάρου στην Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και ως πράξη ανταπόδοσης, πρωτοβουλία από το Δήμο Καλαβρύτων ώστε από την Ελλάδα να συγκεντρωθούν πόροι για την ανέγερση μιας Δομής Δημόσιου Χαρακτήρα και Κοινής Ωφέλειας στην Αϊτή.

Η δομή αυτή θα παρέχει εκπαίδευση σε 3 ειδικότητες (μαγειρική -ζαχαροπλαστική, κοπτική – ραπτική, κατασκευή αντικειμένων λαϊκής τέχνης και κοσμημάτων).

Τηλεφωνική επικοινωνία προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Στην τηλεδιάσκεψή αυτή συμμετείχε η ΠΕΔ Κρήτης και ο Πρόεδρος Γιάννης Κουράκης, ο οποίος επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον ενημέρωσε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης θα στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, ως μια συμβολική πράξη ανταπόδοσης, ανθρωπισμού και ουσιαστικής βοήθειας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής από διάφορες αντιξοότητές

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News