Κρήτη

Χανιά: Στους αποδέκτες του οι σάκοι του φετινού «Santa Run» (βίντεο)

Ενίσχυση παιδιών της πόλης και προνοιακών δομών

Στους αποδέκτες τους θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες οι εκατοντάδες σάκοι με τα δώρα που συγκεντρώθηκαν από τη φετινή διοργάνωση του Santa Run στα Χανιά. Ταυτόχρονα το ποσό των 15.000 ευρώ που διέθεσε ο δήμος Χανίων πριμοδοτώντας τους σάκους, δόθηκε σήμερα στους εκπροσώπους προνοιακών δομών και συλλόγων που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Ειδικότερα, παιδιά οικογενειών που υποστηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λάβουν σύντομα σάκους που γέμισαν από τις προσφορές του κόσμου ενώ σε τέσσερα σωματεία θα μοιραστούν συνολικά δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ ως ενίσχυση.

Το παράρτημα Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών η Μεγαλόχαρη, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και ο Σύλλογος εθελοντικής προσφοράς και στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο «Ορίζοντας» είναι τα σωματεία που υποστηρίζονται διαχρονικά από το Santa Run.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου οι σάκοι έφτασαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων για να γίνει η διανομή τους σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν ακόμη πάρει δώρο από τον αγαπημένο τους Άγιο. 

Όπως τόνισαν σε ανακοίνωση τους οι εθελοντές του  Santa Run Chania «για άλλη μια φορά το όραμα έγινε πραγματικότητα. Δηλώσαμε όλοι το "παρών"αλλιώς, καθώς τρόποι θα υπάρχουν πάντα, όσο και αν οι δυσκολίες μας κρατούν σε απόσταση. Εμείς σε πείσμα των καιρών θα ερχόμαστε πιο κοντά από ποτέ. Τόσο κοντά που δεν θα μας χωρίζει κανείς και τίποτα! Φέτος γίναμε Άγιοι Βασίληδες με έναν διαφορετικό τρόπο, μέχρι η πόλη μας να πλημμυρίσει ξανά από το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης της καθιερωμένης διοργάνωσης».

Η ιδέα μιας εναλλακτικής δράσης για προσφορά στα σωματεία που εδώ και χρόνια υποστηρίζει το Santa Run, προέκυψε μετά από μια χρονιά καραντίνας και μια δεύτερη – τη φετινή – περιορισμών και απαγορεύσεων ανοιχτών δημόσιων εκδηλώσεων. Οι εθελοντές του Συλλόγου, όπως χαρακτηριστικά λένε, μετέτρεψαν τα σώματα σε δώρα και τα δώρα σε ελπίδα. «Σταθήκαμε δίπλα-δίπλα, όχι με τα σώματα, αλλά με τις καρδιές μας, με τις ψυχές μας. Κλείσαμε σε εκατοντάδες λευκούς σάκους αγάπη, όνειρα, ευχές. Και τα στείλαμε παντού. Η δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa!» αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος για μία ακόμη φορά εμπιστεύτηκε το όραμά μας και έδειξε εμπράκτως την αγάπη του στα σωματεία που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και καρκίνο αλλά και τα παιδιά των κοινωνικών δομών του δήμου και της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περίπου χίλιοι σάκοι φτιαγμένοι με αγάπη, γεμάτοι με δώρα και παιχνίδια συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Παλιό Λιμάνι, που φέτος έγινε το σπίτι του Santa Run Chania. Στο χώρο αυτό για πρώτη φορά φέτος λειτούργησε παράλληλα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φωτιά στο λιμάνι». Φωτογραφικό υλικό από παλιότερα Santa Run και παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τα δέκα προηγούμενα χρόνια, στιγμιότυπα των διοργανώσεων, αναμνήσεις εθελοντών και συμμετεχόντων μέσα από τον φωτογραφικό φακό δώδεκα φωτογράφων, θύμισαν στους επισκέπτες πως η αγάπη όλα τα μπορεί.

Με την ολοκλήρωση της φετινής δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας, οι σάκοι με τα δώρα τοποθετήθηκαν συμβολικά στην Πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια