Κρήτη

Κρήτη: Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ για την ενίσχυση μονάδων υγείας

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού ΠΦΥ, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Οικοδόμων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 13 Ιανουαρίου από τα σωματεία υγείας του νομού, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού ΠΦΥ, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Οικοδόμων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, οι “εικόνες ντροπής” χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 και οι εκατοντάδες υγειονομικοί σε καραντίνα επιβάλλουν την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και τη στελέχωση των νοσοκομείων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις και σε συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, πήρε τις εξής αποφάσεις στην ημερήσια διάταξη:

* «Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση, τους διευθυντές των υπηρεσιών και το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, όπου θα τεθούν: οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχουν σε όλους τους κλάδους, η λήξη των συμβάσεων των συναδέλφων (31 Μάρτη), η συλλειτουργία κλινικών, η ανάπτυξη και λειτουργία εργαστηρίου ανίχνευσης του COVID-19, η ενημέρωση για τη μη λειτουργία του σωληνωτού ταχυδρομείου και συνολικά τα προβλήματα που έχουμε θέσει με τις ανακοινώσεις μας.

* Να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση και τους θεσμικούς παράγοντες του νοσοκομείου ενημέρωση των εργαζομένων για το περιεχόμενο των απαντήσεων που θα λάβουμε, με σκοπό τη συλλογική και μαζική απάντηση των εργαζομένων, που κριτήριο θα έχουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

* Να προγραμματιστεί σύσκεψη των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να παρουσιαστεί η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και ο αγώνας που δίνουν οι μαχόμενοι υγειονομικοί για την προάσπιση της υγείας των ασθενών και να συντονιστεί η αγωνιστική δράση.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως δε θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς με την υγεία των πολιτών, όπως και με την υγεία και την ασφάλεια τη δικιά μας και των συναδέλφων μας.

Είμαστε κάθε μέρα στο πλάι των ασθενών που νοσηλεύονται, που δίνουν τη μάχη στις ΜΕΘ. Δίνουμε τη μάχη με αυταπάρνηση χωρίς να περιμένουμε “δωράκια” και χειροκροτήματα.

Όμως δε φτάνουμε! Οι ανάγκες είναι τεράστιες και καθημερινά το ήδη κατάκοπο προσωπικό αποδεκατίζεται, γιατί είμαστε άνθρωποι και εμείς και όχι άτρωτοι απέναντι στον ιό και τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης της δουλειάς μας. Απαιτούμε άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

Εμείς και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε τον αγώνα της υπεράσπισης της Υγείας, απέναντι σε οτιδήποτε την εχθρεύεται, είτε αυτό είναι ο κορωνοϊός, είτε η κυβερνητική πολιτική!».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης και της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου

«Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης και η Ένωση Γονέων Ηρακλείου πραγματοποίησαν χτες 13/1/22, παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο μαζί με τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού ΠΦΥ, τα σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο Οικοδόμων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, διεκδικώντας:

 Αύξηση των σημείων που διενεργούνται rapid test, με διατήρηση των ήδη υπαρχόντων, τουλάχιστον από ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και ένα σε κάθε δήμο με ιδιαίτερη προσοχή στους σεισμόπληκτους δήμους. Ταυτόχρονα να  διευρυνθεί το ωραρίου των δειγματοληψιών 9πμ-9μμ, με προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στον ΕΟΔΥ, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μαθητών και γονέων ή να υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν διενέργεια τεστ σε οποιαδήποτε δομή δημόσια ή ιδιωτική.

 Να γίνονται μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για να ικανοποιηθεί το αίτημα για κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

 Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

 Ενημέρωση για τον εμβολιασμό από επιστήμονες στα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης και της 7ης ΥΠΕ.

 Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με δωρεάν εξετάσεις πρόληψης και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων και των νοσούντων.

 Πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών. Μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων για τη διάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία. Τα νέα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία καθόλου δεν εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας των παιδιών μας και επιπλέον δημιουργούν μια σειρά από δυσκολίες σε εμάς τους γονείς που δίνουμε καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα. Το γεγονός ότι αν σε τμήμα υπάρχει κρούσμα ο ανεμβολίαστος μαθητής πρέπει να μπει σε διαδικασία διενέργειας 2 rapid test, για τα οποία όμως δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δημόσιες δομές σε κάθε Δήμο για να καλύψουν την ανάγκη αυτή και επιπλέον οι περισσότερες λειτουργούν μόνο πρωί, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα καθολικά και ενιαία για όλο τον μαθητικό πληθυσμό να γίνουν δωρεάν τα rapid test. .

 Ήδη έχει επιβαρυνθεί πολλαπλά ο οικογενειακός προϋπολογισμός με την εξάπλωση της πανδημίας. Επιπλέον, δεν υπάρχει η δυνατότητα από τους εργαζόμενους γονείς να μπορούν να πάρουν άδεια από την εργασία τους για να προβούν σε δημόσια δομή πρωινές ώρες. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις παρεμβάσεις μας για την προστασία της υγείας των παιδιών μας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια