Κορωνοϊός: «Άδειασε» τους παιδικούς σταθμούς η ανασφάλεια για την έξαρση των κρουσμάτων

Κρήτη
Κορωνοϊός: «Άδειασε» τους παιδικούς σταθμούς η ανασφάλεια για την έξαρση των κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλά ποσοστά απουσιών και στον Δήμο Μαλεβιζίου

Ούτε μία εβδομάδα δεν συμπληρώθηκε από το άνοιγμα των δημοτικών παιδικών σταθμών και ήδη τρία τμήματα έκλεισαν λόγω κορωνοϊού στο Ηράκλειο, με την αγωνία των γονιών να κορυφώνεται παρά το γεγονός ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους αυτούς. Ενδεικτικό του φόβου που επικρατεί είναι ότι σε επίπεδο Ηρακλείου μόνο το 50% των γονιών πήγε τα παιδιά τους στους παιδικούς και τα τμήματα λειτουργούν με λιγοστά παιδιά.

Σε ότι αφορά στα σχολεία και συγκεκριμένα τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου σήμερα καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα καταλήψεων από την επαναφορά των μαθητών στα θρανία μετά τις γιορτές. Συνολικά 37 σχολεία του νομού να μην λειτουργούν με τους μαθητές θα θέτουν θέμα υγειονομικών πρωτοκόλλων , ελλείψεων και υποδομών με φόντο τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά τα Γενικά λύκεια, πραγματοποιείται κατάληψη στο 1ο, 2ο, 3ο 4ο, 5ο, 6ο, 8ο , 10ο και 11ο . «Λουκέτα» υπάρχουν και στο Λύκειο Ασημιού, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων δέκα, Γαζίου, Κρουσώνα, Γουβών, Αρχάνων, Επισκοπής και Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου.

Τα Επαγγελματικά Λύκεια του Ηρακλείου που είναι κλειστά είναι το 2ο , 3ο , 5ο και 6ο. 

Τα Γυμνάσια του Ηρακλείου που είναι κλειστά, είναι το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο και 13ο , τα Γυμνάσια Γαζίου, Αρκαλοχωρίου, Τεφελίου, Προφήτη Ηλία, Κρουσώνα, Βαγιονιάς και Γουβών.

(φωτογραφία Intime)

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News