Ηράκλειο: Στην καρδιά του σκληρού χειμώνα δεκάδες εποχικά εργαζόμενοι του τουρισμού (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Στην καρδιά του σκληρού χειμώνα δεκάδες εποχικά εργαζόμενοι του τουρισμού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι, κυρίως εκείνοι που κατέθεσαν τα έγγραφα για το επίδομα μετά τις 15 Νοεμβρίου

Τέλος τουριστικής σεζόν, αρχή ενός επώδυνου χειμώνα για δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλους στο Ηράκλειο που δεν έχουν λάβει τα επιδόματα ανεργείας και Χριστουγέννων.

Διαχρονικά για τους περισσότερους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, το τέλος της τουριστικής σεζόν σηματοδοτεί την αφετηρία τριών δύσκολων μηνών. Το επίδομα δίνεται με καθυστέρηση και το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για τους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ που υπέβαλλαν αιτήσεις στον Οργανισμό από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και ύστερα.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ που επιδεινώθηκε ελέω πανδημίας αφενός, αλλα κι ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων έχουν φέρει εκατοντάδες ανθρώπους σε απόγνωση, οι οποίοι πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων χωρίς έσοδοα.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο - Τουρισμός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων

«Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους άμεσα», αναφέρει ο Γενικός Γρεαμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Σμυρνάκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότεροι από 33.000 εργαζόμενοι στην Κρήτη, υπέβαλλαν τον Νοέμβριο στον ΟΑΕΔ αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, ενώ τον Δεκέμβριο υποβλήθηκαν επιπλέον 8.000 αιτήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News