Ο Μέγας Αντώνιος και ο μοναχισμός, στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Ο Μέγας Αντώνιος και ο μοναχισμός, στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σύγχρονος μοναχισμός, η προσευχή, η άσκηση και ο μέγας ασκητής Άγιος Αντώνιος είναι το θέμα της συζήτησης στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου και ώρα 16:30 στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Το πρόσωπο του Μεγάλου Αντωνίου ταυτίστηκε με τον Μοναχισμό στην Εκκλησία. Ο ίδιος αναλφάβητος, έζησε στην έρημο, αγιάσθηκε η ύπαρξή του και υπήρξε δάσκαλος μεγάλων Ιεραρχών και Θεολόγων της Εκκλησίας μας όπως ο Μέγας Αθανάσιος. Κάποτε ένας λόγιος εθνικός της εποχής τον ρώτησε πως παραμένει στερημένος της σοφίας των βιβλίων και ο Αντώνιος απάντησε: «Μα εγώ διαβάζω στη φύση το θέλημα του Θεού».

Ο σύγχρονος Μοναχισμός κινείται σε αυτό το κλίμα. Η προσευχή και η άσκηση είναι το κύριο μέλημα των μοναχών σε όλη την ιστορική πορεία του μοναχισμού μέσα στην ορθόδοξη ανατολική εκκλησία. Η προσευχή του αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο και φέρνει ανάπαυση και αγιασμό σε ολόκληρη τη δημιουργία.

Αυτό είναι το θέμα συζήτησης της εκπομπής «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της εορτής του Μεγάλου Αντωνίου, με εκλεκτούς καλεσμένους στην ΚΡΗΤΗTV, στις 16:30.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News