Η κακοκαιρία «Διομήδης» έντυσε στα λευκά το Τζερμιάδο (εικόνες)

Κρήτη
Η κακοκαιρία «Διομήδης» έντυσε στα λευκά το Τζερμιάδο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιονοπτώσεις έχουν καταγραφεί από το πρωί σε χωριά με υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» και στην Κρήτη άρχισε να ντύνει στα λευκά αρκετές ορεινές περιοχές της Κρήτης. 

Διαβάστε επίσης

⇒ Χανιά: Διάνοιξη δρόμων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Λάκκων-Ομαλού (εικόνες)

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων από την κακοκαιρία, εκτός από τις διαχειρίσιμες έως τώρα ζημιές και φθορές σε πολλές περιοχές, γεμίζει και το φράγμα Αποσελέμη. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι συγκεντρώνονται 45.000 κυβικά νερό ανά ώρα.

Εν τω μεταξύ κλειστό παραμένει το αγροτικό δίκτυο στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά από απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη. Στο χωριό Τζερμιάδο ξεκίνησε να χιονίζει από τις 10 το πρωί, με τη θερμοκρασία να φτάνει τον έναν βαθμό Κελσίου. Η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων, πλημμύρισε τους δρόμους μέσα στον κάμπο και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, έγινε για λόγους ασφαλείας.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους δυο βαθμούς Κελσίου και το κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ομίχλη. «Αν η θερμοκρασία πέσει λίγο ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα έρθει χιονόπτωση. Όλες οι υπηρεσίες, το προσωπικό και ο εξοπλισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε συνθήκη προκύψει μέσα στη μέρα», είπε ο κ. Στεφανάκης.

Σημειώνεται πως χιονοπτώσεις έχουν καταγραφεί από το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου σε χωριά με υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News