Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Γουβών: «Η υπουργός πετάει το μπαλάκι των self test στους γονείς»

Κρήτη
Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Γουβών: «Η υπουργός πετάει το μπαλάκι των self test στους γονείς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γουβών ζητούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας

Για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γουβών, τονίζοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το σχολείο τους. Αναφορικά με τα self test που οφείλουν να κάνουν οι μαθητές υποστηρίζουν ότι «η Υπουργός πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς για την προμήθεια, τη διενέργεια και τη δήλωση των σελφ τεστς».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με τους ίδιους όρους, χωρίς κάποιο επιπλέον ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, μας γεμίζει αγωνία, ανησυχία και προβληματισμό. Την πρώτη μέρα των σχολείων, δηλώθηκαν πανελλαδικά πάνω από 15.000 μαθητές θετικοί, σε μια περίοδο εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα της μετάλλαξης «Ο», με πολύ υψηλή μεταδοτικότητα.

Περιμέναμε από το υπουργείο να πάρει κάποια σοβαρά μέτρα για την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ωστόσο όλοι είδαμε να συνεχίζεται το ίδιο πρωτόκολλο με τη συμπλήρωση ενός επιπλέον σελφ τεστ την πρώτη μέρα.

Για μια ακόμα φορά η Υπουργός πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς για την προμήθεια, τη διενέργεια και τη δήλωση των σελφ τεστς, την αγορά της ενισχυμένης μάσκας για μεγαλύτερη ασφάλεια (άρα και μεγαλύτερο κόστος), συνεχίζοντας το μέτρο ότι για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσήσει το 50% συν 1 μαθητές, διατηρώντας πολυπληθή τμήματα μέσα σε μικρές αίθουσες, αγνοώντας την ανάγκη παροχής αδείας ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς που πρέπει να φροντίσουν τα παιδιά τους όταν αυτά νοσήσουν.

Ειδικότερα στο σχολείο μας, οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν μας δημιουργούν έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της κατάστασης:

  • Στο σχολείο μας έχει προσληφθεί μόνο 1 καθαρίστρια για 300 παιδιά.
  • Υπάρχουν αίθουσες με πολύ λίγα τετραγωνικά που δεν αερίζονται επαρκώς και ενώ έχουμε ζητήσει την τοποθέτηση 2 οικίσκων από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί.
  • Το σχολείο μας διαθέτει μόνο 3 τουαλέτες αγοριών και 3 κοριτσιών που καλύπτουν τις ανάγκες 300 παιδιών.
  • Τέλος το γεγονός ότι στο δήμο μας δεν υπάρχει μόνιμο κέντρο διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ σε καθημερινή λειτουργία αποτελεί μεγάλο αγκάθι για εμάς τους γονείς, που για μια ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ζητάμε άμεσα να ικανοποιηθούν τα εξής:

  1. Η άμεση πρόσληψη 2 επιπλέον καθαριστριών ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του σχολείου μας.
  2. Η δωρεάν διανομή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (μάσκες υψηλής προστασίας, αντισηπτικά, κλπ.) σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό του σχολείου.
  3. Η άμεση τοποθέτηση των δυο οικίσκων που έχουμε ζητήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ώστε τα τμήματα που είναι επιβαρυμένα στις ακατάλληλες αίθουσες να προστατευτούν καλύτερα.
  4. Η άμεση τοποθέτηση ειδικού οικίσκου με επιπλέον τουαλέτες.
  5. Δημιουργία μόνιμου κέντρου διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ στο δήμο μας με καθημερινή λειτουργία.
  6. Συχνή απολύμανση του σχολείου».

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News