Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι στην Κρήτη – Εξιτήριο για παιδί στα Χανιά

Κρήτη
Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι στην Κρήτη – Εξιτήριο για παιδί στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς διαμορφώνονται οι νοσηλείες του Κορωνοϊού στην Κρήτη - Σε ποιο νοσοκομείο βρίσκονται οι περισσότεροι ασθενείς

Έχασαν τη μάχη για τη ζωή δύο άνθρωποι που νοσούσαν από κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια 75χρονη γυναίκα και έναν 71χρονο άνδρα, οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι και έπασχαν απο υποκείμενα νοσήματα. Η 75χρονη νοσηλευόταν σε κλινική Covid του νοσοκομείου, ενώ ο 71χρονος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εξιτήριο για παιδί με κορωνοϊό στα Χανιά

Εξιτήριο έλαβε ένα παιδί περίπου 3 μηνών που νοσηλευόταν στην παιδιατρική Covid του Γενικού Nοσοκομείου Χανίων με κορωνοϊό. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 3 παιδιά με κορωνοϊό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ηλικιών 2-3 μηνών, τα οποία βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων

Στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων βρίσκονται οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό, φτάνοντας τους 83 συνολικά. Χθες Τετάρτη 12 Ιανουαρίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο ακόμη ασθενείς από το Ρέθυμνο με κορωνοϊό. Από τις 17 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσουν τα εξιτήρια για ασθενείς, σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, και να ελευθερωθούν περισσότερες κλίνες. 

Σημειώνεται πως στο ΠΑΓΝΗ, τέθηκε σε λειτουργία η δεύτερη κλινική covid, λόγω του «βάρους» νοσηλειών που δεχόταν η πρώτη.

Σε σταθερά επίπεδα οι νοσηλείες κορωνοϊού στην Κρήτη

Σε σταθερά επίπεδα καταγράφονται οι νοσηλείες του κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 210 ασθενείς (ήταν 208), 177 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 175) και 33 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 33), εκ των οποίων 24 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 24).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 83 ασθενείς. Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 53 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

  • ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 53 ασθενείς, 39 στην κλινική Covid, 14 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 12 διασωληνωμένοι.
  • Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 31 ασθενείς, 22 στην κλινική Covid, 9 σε ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.
  • Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 83 ασθενείς, 75 στην κλινική Covid, 8 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι.
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 26 ασθενείς, 24 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.
  • Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 7 ασθενείς στην κλινική Covid.
  • Νοσοκομείο Σητείας: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.
  • Νοσοκομείο Νεάπολης: 4 ασθενείς σε κλινική Covid.

Οι νοσηλείες σε πανελλαδικό επίπεδο

Στην Ελλάδα χθες Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένον ήταν 670 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 565 (84.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (15.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 654 (ημερήσια μεταβολή +31.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 578 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News