Κρήτη

Κρήτη: Σπεύδουν μαζικά για εμβολιασμό οι άνω των 60 ετών (βίντεο)

«Στροφή» 180 μοιρών λόγω των προστίμων

Αύξηση των εμβολιασμών παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, με τις εμβολιαστικές γραμμές να έχουν αυξήσει τα ραντεβού προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες και στις περιπτώσεις που δύναται να επιτευχθεί, τα ραντεβού που κλείνονται να μην είναι απομακρυσμένα χρονικά. Την ίδια  ώρα οι  εμβολιασμοί  παιδιών, 5 έως 11 ετών, ξεπέρασαν τις 3 χιλιάδες και ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα ο εμβολιασμός τους να γίνεται και κατ’ οίκον αλλά και στις  μονάδες υγείας.

Ειδικότερα, σημαντική είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κίνησης στην ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω, με την τελευταία να έχει μια δυναμική παρουσία στα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού, γεγονός που συνδέεται με την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ από τα τέλη του μήνα. Όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, οι εμβολιαστικές γραμμές έχουν ανοίξει περισσότερα ραντεβού, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση αύξησης των γραμμών  αυτών.

Η εικόνα του κορωνοϊού στην Κρήτη ως προς τις νοσηλείες πάντως δείχνει μια σταθερότητα. Στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 208 ασθενείς και 26 διασωληνωμένοι.

Πορεία επιστροφής στις υγειονομικές μονάδες και την εργασία τους έχουν ήδη πάρει αρκετοί εργαζόμενοι που μετά την αναστολή εργασίας είτε αποφάσισαν να εμβολιαστούν, είτε νόσησαν. Η κ. Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι το ποσοστό έχει πέσει περίπου στο 7% συμπληρώνοντας ότι αποτελεί κομβικής σημασίας εξέλιξη η επιστροφή των ανθρώπων αυτών στην εργασία τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια