Τον Σεπτέμβριο η δίκη των «4» για τα 21 κιλά χασίς και τα 2.600 δενδρύλλια

Κρήτη
Τον Σεπτέμβριο η δίκη των «4» για τα 21 κιλά χασίς και τα 2.600 δενδρύλλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τους 4 Κρητικούς που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ο ένας εξ αυτών παραμένει ακόμη στη φυλακή

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναβλήθηκε η δίκη για τις μεγάλες ποσότητες κάνναβης που είχαν εντοπιστεί μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις που είχαν λάβει χώρα σε Ιεράπετρα και Μυλοπόταμο, τον Ιούνιο του 2018.

Η εκδίκαση της υπόθεσης –σε δεύτερο βαθμό- επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 12/1 από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο. 

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης ο οποίος έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη δίκη σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 21 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ας σημειωθεί ότι από τους 4 Κρητικούς που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ο ένας εξ αυτών παραμένει ακόμη στη φυλακή. 

Πρόκειται για έναν Μυλοποταμίτη ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια συν κάθειρξη 7 ετών.

Τον Ιούνιο του 2018, η Αστυνομία είχε εντοπίσει περισσότερα από 2600 δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε θερμοκήπιο στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.  

Επίσης, είχαν βρεθεί περισσότερα από 130 χασισόδεντρα, καθώς και περισσότερα από 21 κιλά κάνναβης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έγινε τον Μάιο του 2019 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο είχε κρίνει ενόχους και τους 4 κατηγορούμενους που δικάστηκαν. 

Ένας Μυλοποταμίτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν κάθειρξη 7 ετών, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 53.500 ευρώ.

Στους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους (2 Ιεραπετρίτες κι ένας Ρεθυμνιώτης), είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά: Ο ένας Ιεραπετρίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών και 4 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.300 ευρώ, ενώ ο έτερος Λασιθιώτης σε κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών, και χρηματική ποινή 10.500 ευρώ. 

Στον Ρεθυμνιώτη επιβλήθηκε κάθειρξη 5 ετών και 2 μηνών. Ο τελευταίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. 

Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, αποφυλακίστηκαν και οι δύο καταδικασθέντες με καταγωγή από το Λασίθι.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News