Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης αύριο

Κρήτη
Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρξει βελτιωμένος καιρός - Στην Κρήτη προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, ενώ στις ορεινές περιοχές θα χιονίσει - Θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ θα επικρατήσει ισχυρός παγετός στα βόρεια

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, προβλέπονται αύριο Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου. Τα φαινόμενα πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπονται έντονες νεφώσεις και ασθενής βροχή κυρίως τις πρωινές ώρες, στη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αύριο Πέμπτη, αναμένονται έντονες νεφώσεις αρχικά και ασθενής βροχή. Από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ προβλέπεται συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Χιονόνερο προβλέπεται να πέσει στην Αγία Βαρβάρα, το πρωί της Πέμπτης, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο, προβλέπεται χιονόνερο τις πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με διαστήματα ηλιοφάνειας στα Χανιά. Ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός στα Φαλάσαρνα αρχικά, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στο Ρέθυμνο, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στο Σπήλι Ρεθύμνου, καθώς από τις πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να πέσει χιονόνερο.

Νεφώσεις και έντονη βροχόπτωση προβλέπεται αρχικά στον Άγιο Νικόλαο, την Πέμπτη, από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις και βροχόπτωση προβλέπεται στη Σητεία, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Σημαντικές βροχοπτώσεις την Τετάρτη στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη την Τετάρτη 12/01/2022.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την αναμενόμενη κατανομή της βροχής το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Όπως διακρίνεται και στους χάρτες, τοπικά αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής, οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα νότια λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελόριζου.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 12 Ιανουαρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για αύριο, Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βόρειων - βορειοανατολικών 7 με 8 Μποφόρ και στα δυτικά τοπικά 9 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News