Κρήτη

Φανάρι: Oι ευχές στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγενίο (βίντεο)

Το «Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα», παρουσία της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο

Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των Συνοδικών μελών, βρίσκεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, για την ευχαριστία αυτού εν Συνόδω και τις ευχές των Ιεραρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Κρήτης και Πελάγους Κρητικού κ. Ευγένιος, που αναλαμβάνει τα ηνία της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης σε ηλικία 53 ετών, μετέβη χθες, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στο Φανάρι για το «μικρό μήνυμα» και την ευχαριστία αυτού εν Συνόδω, τις ευχές των Ιεραρχών και των λοιπών παρόντων, αλλά και για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.

Στο βίντεο που ακολουθέι, το «Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα», παρουσία της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Διαβάστε επίσης

Ευγένιος: «Θα βάλουμε την Εκκλησία της Κρήτης στην νέα εποχή» - Η ευχή του Ειρηναίου (εικόνες, βίντεο)

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Φανάρι, ο Ευγένιος πήρε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου πρ. Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Μία ορχήστρα δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνον με τον μαέστρο της», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτωντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο του έδωσε σήμερα την μπαγκέτα. «Όλοι εμείς είμαστε τα μουσικά όργανα που μαζί Του, όλοι μαζί κι Εκείνος, θα γράψουμε τις Θεϊκές Συμφωνίες, βάζοντας την Εκκλησία της Κρήτης, με την μακραίωνη ιστορία που έχει, στην νέα εποχή», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος κι ενωτικός ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, μιλώντας αποκλειστικά στην ΚΡΗΤΗ TV, στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η ενθρόνιση του Ευγενίου αναμένεται να γίνει τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά θα εκκινήσουν και οι διαδικασίες για την εκλογή του αντικαταστάτη του στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια