Κρήτη

Αρχιεπισκοπή Κρήτης - Τα συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του κ.κ. Ευγένιου

Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξελέγη ο 54χρονος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος μετά από ψηφοφορία κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι - Πολλά τα μηνύματα και οι ευχές

Μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, σήμερα Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τοπικοί φορείς εξέφρασαν τις εγκάρδιες ευχές τους για μακροημέρευση και καλή δύναμη στο έργο του.

Ακολουθούν οι συγχαρητήριες δηλώσεις:

Ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου

Ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου:

«Η εκλογή του Σεβασματιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Υψηλή θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, δημιουργεί σε εμένα προσωπικά αλλά και σε όλους τους Ρεθεμνιώτες συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και αποχαιρετούμε τον Άξιο Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως μας, ο οποίος μέσα σε κρίσιμές συνθήκες για το νησί και για ολόκληρο το Έθνος, αναλαμβάνει τα ηνία της Εκκλησίας της Κρήτης. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ακολουθώντας το παράδειγμα των Αποστόλων και των θεοφόρων Πατέρων και με εφόδια την πίστη, τις αρχές και τις σπάνιες αρετές του, θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση και αγάπη να κηρύττει τις πανανθρώπινες αξίες του Ορθοδόξου κόσμου και να διασφαλίζει την ενότητα της εκκλησίας μας, όντας θεματοφύλακας της Ορθοδόξου Χριστιανικής παράδοσης. Άξιος!».

Μαρία Λιονή: Του ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και καλή δύναμη στο έργο του

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με Απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος αναλαμβάνει τα ηνία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Η είδηση αυτή, ως τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου γίνεται δεκτή τόσο με χαρά και ενθουσιασμό όσο και με λύπη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος, πέρα από ένας πολύ άξιος και αγαπητός Ιεράρχης με πλούσιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, είχε κατορθώσει να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη  σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τους Ρεθεμνιώτες. Το ποίμνιο του Ρεθύμνου χάνει έναν «ανθρώπινο» Ιεράρχη, που έδειχνε πάντα ενδιαφέρον και ευαισθησία  για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όμως η Εκκλησία της Κρήτης κερδίζει έναν ηγέτη με όραμα, ικανότητες και σύγχρονη σκέψη.

Του ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και καλή δύναμη στο έργο του».

Γιάννης Ταταράκης: Του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή ποιμαντορία

Στην ακόλουθη δήλωση, προέβη μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης:

«Εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήρια μου και τις θερμές ευχές μου στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιο για την εκλογή Του στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης. 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγνώρισε τον πνευματικό πλούτο, την αξιοσύνη, την ταπεινότητα, καθώς και το πολυσχιδές ποιμαντικό έργο του νέου Αρχιεπισκόπου.

Η προσωπικότητά, η απλότητα, η ψυχική ευγένεια και το πλούσιο κοινωνικό και πνευματικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τον ανέδειξαν ως έναν από τους πλέον αγαπητούς και σεβάσμιους Μητροπολίτες.

Του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή ποιμαντορία».

Αντώνης Ζερβός: Η εκλογή σας, αποτελεί νέα εποχή ενότητας, άξιος!

Με αφορμή την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ευγένιου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, οι αρχές και το χριστεπώνυμο πλήρωμα, συγχαίρουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Σεβασμιώτατε,

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξη σας, εις το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Η εκλογή σας, αποτελεί νέα εποχή ενότητας, συνεργασίας και κοινωνικής προσφοράς στην Εκκλησία της Κρήτης, καθώς και συνέχεια του σημαντικού έργου του προκατόχου σας κ.κ. Ειρηναίου.

Γνωρίζοντας την πολύχρονη διακονία σας, στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, αλλά και την άοκνη παρουσία και δράση σας, στις θέσεις όπου κληθήκατε να υπηρετήσετε τόσο στον Άγιο Νικόλαο, όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη, είμαστε  βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η εκκλησιαστική σας εμπειρία και ιδίως το έργο που μέχρι σήμερα έχετε επιτελέσει, εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο ποιμαντορικό, πνευματικό και κοινωνικό σας έργο.

Άξιος!».

Ανδρέας Ξανθός: Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του

Δήλωση Α. Ξανθού για την εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Η εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου, ενός ξεχωριστού και εμπνευσμένου ιεράρχη, στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, αποτελεί μια εξέλιξη με καθολική κοινωνική αποδοχή. Το εξαιρετικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντικό του έργο, αλλά και η ανθρώπινη παρουσία του στο Ρέθυμνο, η ουσιαστική έγνοια για τις ανάγκες και τις αγωνίες της τοπικής μας κοινωνίας, είναι το καλύτερο εχέγγυο για μια φωτισμένη και δημιουργική ηγεσία στην Εκκλησία της Κρήτης.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή.

Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του.

Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: Θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα του καθήκοντα

Συγχαρητήριο μήνυμα του  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης:

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγχαίρει θερμά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιο για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, φωτισμένος και άξιος Ιεράρχης, θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα του καθήκοντα.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο υγεία και  δύναμη στο  σημαντικό έργο που έχει μπροστά του.

Δήμαρχος Αμαρίου: Με βαθύτατο σεβασμό, εκφράζω εγκάρδιες ευχές

Δήλωση Δημάρχου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου

«Η εκλογή του Σεβασμιότατου, μέχρι σήμερα Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου, ενός από τους πλέον άξιους και πεφωτισμένους Ιεράρχες, στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης αποτελεί ευλογία για το νησί μας. Τα πνευματικά χαρίσματα, οι αξίες και το ήθος που τον συνοδεύουν, καθώς και το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που κληροδοτεί ως κληρονομία στο Ρέθυμνο, εγγυώνται μια γόνιμη και καρποφόρα Αρχιεπισκοπική διακονία στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κρήτης. Με βαθύτατο σεβασμό, εκφράζω εγκάρδιες ευχές για υγεία, μακροημέρευση, δύναμη και σοφία στην εκτέλεση του σημαντικού ποιμαντικού, πνευματικού και κοινωνικού έργου που αναλαμβάνει να ηγηθεί. Άξιος!».

Ευχές Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη

Με αφορμή την εκλογή του νέου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Μια νέα σελίδα στην μακραίωνη Ιστορία της Εκκλησίας της Κρήτης, ανοίγει από σήμερα, με την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου  στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Στο πρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου, το ποίμνιο βλέπει τον Ιεράρχη που θα ανταποκριθεί με επιτυχία στη νέα του αποστολή, με γνώμονα πάντοτε την Κρήτη και το λαό της.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας κι εγώ προσωπικά, του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στο δύσκολο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο, με τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στα νέα του υψηλά καθήκοντα».

Νίκος Ηγουμενίδης: Είμαι βέβαιος πως και από τη νέα του θέση θα ανταποκριθεί επ’ ωφελεία της Κρήτης

Θερμά συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο για την εκλογή του στη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Είναι ένας άξιος ιεράρχης με μια σημαντική εκκλησιαστική πορεία που θα εμβαθύνει στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κρήτης. Είμαι βέβαιος πως και από τη νέα του θέση θα ανταποκριθεί επ’ ωφελεία της Κρήτης επάξια στα νέα του καθήκοντα μπροστά στη δύσκολη εποχή και τις προκλήσεις που διανοίγονται για τον τόπο. Ευχές για μακροημέρευση, υγεία και δύναμη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Του εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία

«Θέλω να συγχαρώ εγκαρδίως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο έναν πεφωτισμένο Ιεράρχη για την επιλογή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Με τη δύναμη του Θεού είμαι βέβαιος ότι θα ηγηθεί της Εκκλησίας της Κρήτης προς όφελος της Κρήτης και του πιστού λαού της. Του εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία στο δύσκολο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο».

Χάρης Μαμουλάκης: Μια νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης ξεκινάει

Με την αναγγελία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μια νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης ξεκινάει με την εκλογή στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, έπειτα από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία και στη νέα του αποστολή και θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του, κ.κ. Ειρηναίου.

Εύχομαι στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Άξιος!».

Λευτέρης Κοπάσης: Οι χαρμόσυνες καμπάνες απηχούν τα αισθήματα των Κρητικών

Άξιος ο Αρχιεπίσκοπος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος με την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καλείτε να μας οδηγήσει με ευθύνη πνευματική και κοινωνική αναπτερώνοντας το ηθικό μας σε περιόδους κρίσεων.

Οι χαρμόσυνες καμπάνες απηχούν τα αισθήματα των Κρητικών για την απόφαση της εκλογής του μεταξύ ίσων και για την μετάβαση της Εκκλησίας της Κρήτης με την μακραίωνη ιστορία στην νέα εποχή όπου έχουμε ανάγκη ποιμένες πνευματικούς και φωτοδότες, συνεχιστές προσωπικοτήτων που στήριξαν με την πορεία τη ζωή τους ολάκερη τις αξίες της Κρήτης, την ιστορία της, το λαό της.

Συγχαρητήρια, υγεία και μακροημέρευση για μια πεφωτισμένη ποιμαντορία σεβαστέ μας Ευγένιε

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Περιφερειακός Σύμβουλος 

Λευτέρης Κοπάσης

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια