Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 21χρονος που συνελήφθη με πάνω από 2 κιλά χασίς

Κρήτη
Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 21χρονος που συνελήφθη με πάνω από 2 κιλά χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου ο 21χρονος νεαρός, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 2 κιλά κάνναβης.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, όπου απολογήθηκε.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών (με τη μορφή της κατοχής και της μεταφοράς), σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 21χρονος, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αλβανία, ισχυρίστηκε ότι μετέβη στο Ηράκλειο από την Αθήνα –όπου φιλοξενείτο προσωρινά από την αδερφή του- προκειμένου να βρει δουλειά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ποσότητα που εντοπίστηκε στην κατοχή του, ήταν αποκλειστικά για δική του χρήση.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις Αρχές που αποφάσισαν ότι πρέπει να προφυλακιστεί. 

Ας σημειωθεί ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, ο νεαρός φέρεται να είχε κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά άλλες δύο φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι είχε φτάσει στην Κρήτη προκειμένου να εργαστεί στο μάζεμα ελιών, χωρίς ωστόσο να πείθει τις Αρχές.

Επίσης, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας (2150 γραμμάρια) από έναν αλλοδαπό –πιθανώς Πακιστανό, όπως είπε- στην Ομόνοια, στον οποίον φέρεται να έδωσε 1200 ευρώ. 

Ο 21χρονος άνδρας συνελήφθη νωρίς χθες το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου με την πολύτιμη συνδρομή… ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου. 

Στελέχη του Λιμενικού έκαναν έλεγχο στον 21χρονο, κατά την αποβίβαση των επιβατών από επιβατηγό πλοίο που είχε «δέσει» νωρίτερα στο λιμένα του Ηρακλείου. 

Οι λιμενικοί είχαν μαζί τους τον αστυνομικό σκύλο Κ9 ονόματι «Μασκ», ο οποίος συνέβαλε με τις ανεπτυγμένες... οσφρητικές του ικανότητες στο να εντοπιστεί η μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Οι Αρχές βρήκαν τελικά δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες συνολικού μικτού βάρους 2158 γραμμαρίων χασίς, οι οποίες κατασχέθηκαν και στη συνέχεια πέρασαν χειροπέδες στον 21χρονο.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News