Κορωνοϊός: Πόσοι υγειονομικοί της Κρήτης βρίσκονται σε καραντίνα

Κρήτη
Κορωνοϊός: Πόσοι υγειονομικοί της Κρήτης βρίσκονται σε καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 5- 11 ετών της Κρήτης

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να καταγράφονται τα κρούσματα κορωνοϊού και στην Κρήτη υπό την σκιά της μετάλλαξης «Όμικρον», την στιγμή που ήδη εγκρίθηκε η χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 είναι οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της Κρήτης που σήμερα Τρίτη, 11 Ιανουαρίου βρίσκονται εκτός καθηκόντων σε καραντίνα.

Στο σύνολο τους οι υγειονομικοί φτάνουν περίπου τους 7.000 στην Κρήτη, ενώ συνολικά τα κρούσματα σε νοσηλευτές, υγειονομικούς και βοηθητικό προσωπικό κυμαίνεται αρκετά χαμηλότερα από το 10% του δυναμικού.

Σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ, οι επιτροπές λοιμώξεων κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και τα μέτρα τηρούνται αυστηρά από τους υγειονομικούς, προκειμένου να μην υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νοσηλείες με την Μετάλλαξη «Όμικρον» στα νοσοκομεία της Κρήτης δεν είναι πολλές, γεγονός που υπογραμμίζει την χαμηλή νοσηρότητα της Όμικρον, ενώ την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV με τον Μάνο Δασκαλάκη, το 70% των κρουσμάτων της Κρήτης αφορούν πλέον την μετάλλαξη Όμικρον.

Διαβάστε ακόμη:

⇒Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Με «Όμικρον» το 70% των νέων μολύνσεων στην Κρήτη – Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 5- 11 ετών της Κρήτης

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού των παιδιών 5-11 ετών στην Κρήτη, όπου από 18 Δεκεμβρίου 2021 έως 9 Ιανουαρίου 2022, έχουν διενεργηθεί πάνω από 1.700 εμβολιασμοί.

Αναμένεται να φανεί πως τα ποσοστά εμβολιασμών θα επηρεάσουν την διασπορά στα σχολεία το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 105 θετικά τεστ σε μαθητές και 21 σε εκπαιδευτικούς από τα self test που διενεργήθηκαν χτες το βράδυ, καθώς και 3 σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Ηράκλειο: Σοκ από τον θάνατο 47χρονου καθηγητή Γυμνασίου - Η μάχη που έδινε με τον κορωνοϊό

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα θετικά self test στα 105 παιδιά δημοτικού καταγράφονται σε 87 διαφορετικά τμήματα, γεγονός που υποδεικνύει δυο επιμέρους χαρακτηριστικά. Πρώτον, η διασπορά του κορωνοϊού φαίνεται αρκετά εκτεταμένη καθώς εντοπίζονται κρούσματα σε 87 ξεχωριστά τμήματα και δεύτερον τα self test έχουν αποτρέψει για την ώρα – σε κάποιο βαθμό - συρροές κρουσμάτων εντός ίδιων τμημάτων και σχολείων.

Συνολικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, φοιτούν 27.500 μαθητές και εργάζονται 4.000 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης, δηλαδή σε Γυμνάσια και Λύκεια, με την υποσημείωση των 27 καταλήψεων συνολικά που ίσως να οδηγήσει ορισμένους διευθυντές στην αδυναμία ενημέρωσης του συστήματος, εντοπίστηκαν 156 μαθητές θετικοί και 17 εκπαιδευτικοί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται να επαναληφθεί η δράση με αφορμή την «Γιορτή Υγείας – White Weekend» που διοργανώθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, από την 7η ΥΠΕ,  για τον εμβολιασμό πολιτών χωρίς ραντεβού σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

Συνολικά, αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω, που επέλεξαν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer στα τέσσερα επιλεγμένα σημεία της Κρήτης, ήταν 2.304.

Σύμφωνα με την ημερήσια αναφορά σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου, του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη εντοπίζονται συνολικά 52 κρούσματα σε αστυνομικούς, ενώ χθες, έφταναν τα 60.

Χτες, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.164 νέα κρούσματα στην Κρήτη, από τα 27.766, που εντοπίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντοπίζονται 1.053 νέες μολύνσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 641, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 319 και στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 151.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News