Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά - Νηπιαγωγεία Ηρακλείου

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά - Νηπιαγωγεία Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως τα θετικά self test στα 105 παιδιά Δημοτικού, καταγράφονται σε 87 διαφορετικά τμήματα - Τι ισχύει με τις καταλήψεις στο Ηράκλειο και τα κρούσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Αυξάνονται τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Κρήτη και την χώρα, όπως προκύπτει από τα self test που γίνονται μετά την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου δηλώθηκαν μέχρι στιγμής, 105 θετικά τεστ σε μαθητές και 21 σε εκπαιδευτικούς το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου από τα self test που διενεργήθηκαν χτες το βράδυ, καθώς και 3 σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα θετικά self test στα 105 παιδιά δημοτικού καταγράφονται σε 87 διαφορετικά τμήματα, γεγονός που υποδεικνύει δυο επιμέρους χαρακτηριστικά. Πρώτον, η διασπορά του κορωνοϊού φαίνεται αρκετά εκτεταμένη καθώς εντοπίζονται κρούσματα σε 87 ξεχωριστά τμήματα και δεύτερον τα self test έχουν αποτρέψει για την ώρα – σε κάποιο βαθμό - συρροές κρουσμάτων εντός ίδιων τμημάτων και σχολείων.

Συνολικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, φοιτούν 27.500 μαθητές και εργάζονται 4.000 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης, δηλαδή σε Γυμνάσια και Λύκεια, με την υποσημείωση των 27 καταλήψεων συνολικά που ίσως να οδηγήσει ορισμένους διευθυντές στην αδυναμία ενημέρωσης του συστήματος, εντοπίστηκαν 156 μαθητές θετικοί και 17 εκπαιδευτικοί.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εντοπίστηκαν θετικά self test σε 226 παιδιά από 184 διαφορετικά τμήματα και 135 εκπαιδευτικούς, με κάποιους εξ αυτών να θεωρούνται κρούσματα των προηγούμενων ημέρων, συνεπώς η καραντίνα τους αναμένεται να λήξει τις ερχόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τους γονείς αρνητές, ο κ. Μπελαδάκης τόνισε πως θα ολοκληρωθεί η καταγραφή τους μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου και συνέχεια θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 27 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Δεν έλειψαν και οι καταλήψεις – Αρκετές απουσίες στα σχολεία

Βέβαια, μεγάλος ήταν και ο αριθμός των απουσιών στα σχολεία της Κρήτης μέχρι χτες, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, λόγω φόβου των γονέων που απέφυγαν προληπτικά να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες το neakriti.gr, στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο της Ζάκρου, υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού καθώς υπάρχουν κρούσματα και στο σχολείο, κανένα παιδί δεν εμφανίστηκε το πρωί για να κάνει μάθημα, ενώ μεγάλος αριθμός απουσιών καταγράφηκε και στα σχολεία της Μεσαράς.

Ειδικότερα, απουσίαζαν:

- Στο Δημοτικό Σχολείο Πόμπιας, 31 από τους 71 μαθητές.

- Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα, οι 55 από τους 119 μαθητές (ενώ δηλώθηκαν εξ αυτών και 3 “θετικά” κρούσματα).

- Στο Δημοτικό Σχολείο Καπαριανών, 27 από τους 130 μαθητές, με 7 “θετικά” κρούσματα.

- Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών, 74 από τους 275 μαθητές με 3 “θετικά” κρούσματα.

- Στο Δημοτικό Σχολείο Ασημίου, 46 από τους 192 μαθητές.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι καταλήψεις. Σε οκτώ σχολεία του Ηρακλείου και σε 5 στην Ιεράπετρα οι μαθητές πραγματοποίησαν κατάληψη, με τους εκπαιδευτικούς να στηρίζουν την απόφαση των παιδιών, καθώς διεκδικούν ουσιαστικά επιπρόσθετα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Επιπλέον 9.700 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως εντοπίστηκαν 9.688 θετικά self test από όσα έγιναν χτες και δηλώθηκαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται πως θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Χθες, τα self test κατέγραψαν 15.547 εν δυνάμει κρούσματα, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συνολικά, τις τελευταίες 48 ώρες έχουν ανιχνευτεί 25.235 εν δυνάμει κρούσματα.

Από τα σχεδόν 9.700 επιπλέον σημερινά κρούσματα, είπε ο Θάνος Πλεύρης, τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News