Κορωνοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι στην Κρήτη – Μικρή μείωση στις νοσηλείες

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι στην Κρήτη – Μικρή μείωση στις νοσηλείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασαν τη μάχη για τη ζωή τρεις γυναίκες στην Κρήτη - Αναλυτικά τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία του νησιού

Έχασε τη μάχη με τη ζωή μια γυναίκα που νοσούσε από κορωνοϊό στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Η 85χρονη γυναίκα έφυγε στις 8 το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Τερζάκη, η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως, καθώς είχε πραγματοποιήσει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Δύο θανάτοι σημειώθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για δύο γυναίκες οι οποίες νοσηλεύονταν με κορωνοϊό, αφήνοντας τη τελευταία τους πνοή.

Μικρή μείωση στις νοσηλείες του νησιού

Μικρή μείωση μετά απο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καταγράφουν οι νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου , συγκριτικά με τα στοιχεία της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 208 ασθενείς (ήταν 218), 174 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 187) και 34 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 31), εκ των οποίων 26 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 27).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 81 ασθενείς, και ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 59 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 59 ασθενείς, 44 στην κλινική Covid, 15 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 14 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 31 ασθενείς, 23 στην κλινική Covid, 8 σε ΜΕΘ και οι 5 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 81 ασθενείς, 72 στην κλινική Covid, 9 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 21 ασθενείς, 19 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 4 ασθενείς στην κλινική Covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 5 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 4 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 47χρονος καθηγητής στο Ηράκλειο

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός 47χρονου καθηγητή Γυμνασίου στο Ηράκλειο, ο οποίος κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 00:20.

Ο άτυχος άνδρας, μόλις 47 ετών, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ανεμβολίαστος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για περίπου δυο μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης, «o 47χρονος νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου για περίπου δυο μήνες. Ακολούθως αρνητικοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για non – Covid περιστατικά, όμως είχε ήδη προκληθεί σοβαρή ζημιά στους πνεύμονες».

Ο 47χρονος κατέληξε από σηπτική καταπληξία ως συνέπεια επιπλοκών του κορωνοϊού.

Οι νοσηλείες κορωνοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο

Στην Ελλάδα χθες Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 654 (57.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 545 (83.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 109 (16.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 536 (ημερήσια μεταβολή -15.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 570 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτογραφία αρχείου Pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News