Κακοκαιρία «Διομήδης»: Που προκαλεί έντονα φαινόμενα - Η πρόγνωση για την Κρήτη

Κρήτη
Κακοκαιρία «Διομήδης»: Που προκαλεί έντονα φαινόμενα - Η πρόγνωση για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αρκετές περιοχές σημειώνονται ήδη ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα

Η κακοκαιρία Διομήδης επηρεάζει για δεύτερη ημέρα τη χώρα μας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα επισημαίνονται οι περιοχές όπου είχαν εκδηλωθεί τα εντονότερα φαινόμενα έως τις 08:00 το πρωί.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τι πρέπει να προσέξουμε στην Κρήτη

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωση καιρού, από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα Τρίτη (11-01-2022) ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (12-01-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη  (11-01-2022) στο βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη (12-01-2022) και την Πέμπτη (13-01-2022) στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Γ. Την Τρίτη (11-01-2022) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη (12-01-2022) πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Δ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη  (12-01-2022).

Την Πέμπτη (13-01-2022) και την Παρασκευή (14-01-2022) τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός σε περιοχές της Κρήτης

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται στην Κρήτη, σήμερα Τρίτη, 11 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αύριο Τρίτη, προβλέπεται άστατος καιρός με έντονες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο προβλέπονται έντονη βροχόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό και στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, καθώς αναμένεται έντονη βροχόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός και στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στο Ρέθυμνο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη βροχόπτωση αναμένεται και στο Σπήλι Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στα Χανιά μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα προβλέπονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Φαλάσαρνα την Τρίτη, Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς προβλέπονται βροχές και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία, αναμένεται αρχικά έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται επιδείνωση του καιρού και θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News