Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Με «Όμικρον» το 70% των νέων μολύνσεων στην Κρήτη – Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Κρήτη
Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Με «Όμικρον» το 70% των νέων μολύνσεων στην Κρήτη – Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μετάλλαξη «Όμικρον» πενταπλασιάζει τα θετικά τεστ στα σταθερά σημεία ελέγχου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Στη μετάλλαξη Όμικρον αφορά το 70% των συνολικών κρουσμάτων που καταγράφονται σε πέντε περιφέρειες της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Θεσσαλία, Κρήτη) τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο κ. Ζαούτης αναφέρθηκε και στις νοσηλείες τονίζοντας πως παρά την ήπια νόσηση που κάνει η «Όμικρον», είναι αναμενόμενο μέσα από τις χιλιάδες μολύνσεις πολιτών, αρκετοί να καταλήγουν σε απλές κλινικές covid.

Aυτή την στιγμή σύμφωνα με το κ. Ζαούτη, η Όμικρον έχει τα πιο υψηλά ποσοστά σε Αττική και Κρήτη με τις νοσηλείες σε επίπεδο χώρας στις απλές κλινικές covid να είναι 50-50, σε σχέση με την Δέλτα, με δεδομένο όμως ότι η Δέλτα σε πολλές περιοχές βρίσκεται κάτω από το 20%, στοιχείο που αποτυπώνει την χαμηλή νοσηρότητα της Όμικρον.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος ασθενής με Όμικρον σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αττικής. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τόσο η νοσηρότητα όσο και η θνητότητα είναι αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ηράκλειο: Αυξάνονται τα σταθερά σημεία δωρεάν rapid test – Δείτε που βρίσκονται

Ο κ. Ζαούτης αναφέρθηκε και στην αξιοπιστία των rapid test σε σχέση με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον τονίζοντας ότι άτομα με θετικό PCR σε ποσοστό 95% είχαν και θετικό rapid test, γεγονός που σημαίνει ότι τα τεστ αυτά είναι αξιόπιστα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο των σταθερών σημείων του ΕΟΔΥ τονίζοντας ότι θέτουν ένα ουσιαστικό ανάχωμα στην διασπορά με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα θετικά δείγματα που εντοπίζονται σε πολίτες που σπεύδουν να κάνουν έλεγχο κορωνοιού.

Ο κ Ζαούτης τόνισε ότι τα κρούσματα στα σχολεία θα είναι περισσότερα σε σχέση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τον παιδικό εμβολιασμό να μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην θωράκιση της σχολικής κοινότητας.

Η ακτινογραφία της διασποράς από τα σταθερά σημεία του Ηρακλείου

Ο μεγάλος αριθμών των θετικών τεστ στα σταθερά σημεία του Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα αποτυπώνει και το μέγεθος της διασποράς. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV αναφορικά με τα rapid test από τα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο, ο αριθμός των θετικών τεστ έχει πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τις αρχές του Δεκεμβρίου του προηγούμενου χρόνου.

το χρονικό διάστημα από 1/12 έως και 12/12 στα σταθερά σημεία του Ηρακλείου έγιναν 10.491 rapid τεστ και διαπιστώθηκαν 385 θετικά αποτελέσματα.

Από τις 13/12 μέχρι 26/12 έγινα 9.727 rapid τεστ και διαπιστώθηκαν 318 θετικά αποτελέσματα για να πάμε στο χρονικό διάστημα από 27/12 έως και 7/1 όπου ο αριθμός των θετικών αποτελεσμάτων εκτοξεύθηκε.

Συγκεκριμένα το εν λόγω διάστημα στα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο έγιναν 15.746 rapid test με τα θετικά αποτελέσματα να είναι 1.862, γεγονός που αποτυπώνει την τεράστια διασπορά που προκαλεί η Όμικρον και στην Κρήτη, μιας και η εικόνα είναι η ίδια και στις άλλες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

ΤΕΣΤ ΚΟΜΥ Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στατιστικά στοιχεία από 1/12/2021

  • 1/12/2021 – 12/12/2021: 10.491 rapid test με 385 θετικά αποτελέσματα
  • 13/12/2021 - 26/12/2021: 9.727 rapid test με 318 θετικά αποτελέσματα
  • 27/12/2021 – 7/1/2022: 15.746 rapid test με 1.862 θετικά αποτελέσματα

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News