Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι καταστάσεις που ζούμε στη χειρότερη καμπή της πανδημίας, είναι αδιανόητες»

Κρήτη
Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι καταστάσεις που ζούμε στη χειρότερη καμπή της πανδημίας, είναι αδιανόητες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα η κυβέρνηση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,

Με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών και της υγείας όλων των εμπλεκομένων στις σχολικές κοινότητες, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Οι καταστάσεις που ζούμε με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα, στη χειρότερη καμπή της πανδημίας, είναι αδιανόητες.

Ελλείψεις σε self – tests, διευθυντές και εκπαιδευτικοί να τρέχουν αξημέρωτα στα σχολεία για να προμηθεύσουν τους μαθητές, γονείς να αγωνιούν, πρωτόκολλα που μόνο ασφάλεια δεν εμπνέουν στη σχολική κοινότητα και όλα αυτά ενώ καταγράφονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, με τα νοσοκομεία της χώρας να πιέζονται ασφυκτικά. 

Η κ. Κεραμέως, μετά τη σκανδαλώδη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση, μετά τη διαρροή μεταδεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών για την οποία δέχτηκε επιπλήξεις και κλήθηκε σε συμμόρφωση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, μετά τη συστηματική αδιαφορία της 2 χρόνια τώρα για τη θωράκιση των σχολείων, για μια ακόμη φορά παίζει κορόνα – γράμματα την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η κυβέρνηση να μεριμνήσει τώρα για αραίωση των τμημάτων σε συνεργασία με τους Δήμους, προσλήψεις αναπληρωτών για γρήγορη αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλαγή του κατάπτυστου πρωτοκόλλου 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα, με ολιγοήμερο κλείσιμο τμήματος και ουσιαστική ιχνηλάτηση εφόσον βρεθεί θετικό κρούσμα, παροχή μασκών υψηλής προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και δωρεάν επαναλαμβανόμενα PCR tests, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και μετατροπή όλων των υπαρχόντων σε πλήρους ωραρίου και έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ. και την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει σε αντίθετη περίπτωση. Αν η κ. Κεραμέως δεν μπορεί να φροντίσει για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας, υπάρχει πάντα  και ο δρόμος της παραίτησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News