Χανιά: Κλείνει μετά από 109 χρόνια λειτουργίας η δημοτική αγορά

Κρήτη
Χανιά: Κλείνει μετά από 109 χρόνια λειτουργίας η δημοτική αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί το κλείσιμο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων προκειμένου να αρχίσει το έργο της αποκατάστασης της

Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί το κλείσιμο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων προκειμένου να αρχίσει το έργο της αποκατάστασης της. Με ανάμεικτα συναισθήματα, άνθρωποι που πέρασαν μια ολόκληρη ζωή στην αγορά, ξηλώνουν τα καταστήματα τους,  καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος. 

Ήρθαν παιδιά στη Δημοτική Αγορά, ανέλαβαν ως ενήλικες τις επιχειρήσεις των γονιών τους και σήμερα προτού παραδώσουν τα ηνία στα δικά τους παιδιά, βλέπουν μια σελίδα να κλείνει.

Οι καταστηματάρχες που επί χρόνια δραστηριοποιήθηκαν σε ένα σημείο ορόσημο για τα Χανιά, έχουν την τύχη να ζουν και τη μεγάλη στιγμή που η Αγορά κλείνει για να αποκατασταθεί, όπως αρμόζει στην ιστορία της. 

Τη λύπη για την ολοκλήρωση ενός κύκλου ζωής εκατόν εννέα ετών, διαδέχεται η χαρά για την έναρξη του έργου αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου. 

Συνολικά πενήντα δύο καταστήματα λειτουργούσαν εντός του μνημείου. Από αυτά , τα δεκαπέντε έχουν ήδη μεταφερθεί σε επαγγελματικούς χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης, είτε είναι σε διαδικασία μετακόμισης . 

Για τους Χανιώτες η Δημοτική Αγορά είναι πολλά περισσότερα από μια κλειστή αγορά με παραδοσιακά εμπορεύματα και οινομαγειρεία. Υπήρξε τόπος συνάντησης, σημείο αναφοράς τις γιορτινές ημέρες, τόπος αναζήτησης εκλεκτών εδεσμάτων για την περίοδο της Σαρακοστής, αφορμή για να ανταμώνουν παρέες. 

Μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την ανακατασκευή της αγοράς και αμέσως μετά να εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News