Σχολεία: Τουλάχιστον 14.000 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κρήτη
Σχολεία: Τουλάχιστον 14.000 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και αφορούν στα self test που δηλώθηκαν έως το βράδυ της Κυριακής 9 Ιανουαρίου

Τουλάχιστον 14.000 είναι τα θετικά self test που εντοπίστηκαν με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων σήμερα Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και αφορούν στα self test που δηλώθηκαν έως χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη ανιχνευθεί, από τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών, 15.547 εν δυνάμει κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ για την προσέλευση στο σχολείο αύριο, και την Πέμπτη θα κάνει τρίτο τεστ.

Ελέγχθηκαν 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ «πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τις προηγούμενες φορές, στους ελέγχους των σχολείων ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς ελέγχονταν μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News