Δημαιρεσίες με απουσίες και παρασκήνιο στην Κρήτη εν μέσω πανδημίας

Κρήτη
Δημαιρεσίες με απουσίες και παρασκήνιο στην Κρήτη εν μέσω πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στον Δήμο Ηρακλείου και επανεκλογή Πασπάτη με μόλις 18 ψήφους, ενώ ομόφωνη ήταν η επανεκλογή Μπαριτάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σε συνθήκες πανδημίας, με αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα, με αρκετές απουσίες, λόγω του ότι αρκετοί σύμβουλοι είναι σε καραντίνα είτε επειδή έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό, είτε επειδή έχουν άμεση επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα, και με έντονο παρασκήνιο σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στον Δήμο Ηρακλείου, όπου είχαμε δύο διαλείμματα μεγάλης διάρκειας για να γίνουν διαβουλεύσεις!), πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στην Περιφέρεια και στους περισσότερους Δήμους της Κρήτης.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι δημαιρεσίες αναβλήθηκαν για τις προσεχείς ημέρες. Αναβολή είχαμε λόγω μεγάλης έλλειψης απαρτίας στον Δήμο Χανίων, όπου βεβαίως αυτό δεν αποκλείεται να οφείλεται και στο γεγονός ότι απουσιάζει τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο αδελφοποίησης με τον Δήμο Τάρπον Σπρινγκς, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Αναβολή δημαιρεσιών είχαμε και στον Δήμο Σφακίων, λόγω έλλειψης απαρτίας. Στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, οι δημαιρεσίες έγιναν κατά το ήμισυ. Είχαμε, δηλαδή, εκλογή νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής μετατέθηκε για την ερχόμενη Κυριακή, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να ζητηθούν διευκρινίσεις ως προς την εκπροσώπηση των παρατάξεων από το ΥΠ.ΕΣ.

Περιφέρεια: Ομόφωνη επανεκλογή Μπαριτάκη

Στην Περιφέρεια Κρήτης, η διαδικασία κύλησε ομαλά και με συνοπτικές διαδικασίες. Στη συνεδρίαση, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη, επανεκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος, απ’ όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ο Παύλος Μπαριτάκης.

Αντιπρόεδρος του Π.Σ. εκλέχτηκε επίσης απ’ όλες τις παρατάξεις, ομόφωνα, ο περιφερειακός σύμβουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχτηκε, με 39 ψήφους από τους 43 ψηφίσαντες, η περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη από την παράταξη του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Η ψηφοφορία εκλογής γραμματέα έγινε μετά την άρνηση της συγκεκριμένης θέσης από την παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Δε συμμετείχε διά ζώσης στην ειδική συνεδρίαση αλλά την παρακολούθησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος, ως γνωστόν, διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 5 του μήνα και έκτοτε βρίσκεται σε καραντίνα.

Η νέα Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Τα τακτικά μέλη της νέας Οικονομικής Επιτροπής που εκλέχτηκαν κατά σειρά από την παράταξη του περιφερειάρχη είναι: Γιάννης Παρασύρης, Λάμπρος Καμπουράκης, Νίκος Σκουλάς, Ειρήνη Χουδετσανάκη και Κυριάκος Κώτσογλου.

Αναπληρωματικά μέλη: Γιάννης Ανδρουλάκης, Μαρία Χανιωτάκη, Γεωργία Μηλάκη και Σοφία Μαλανδράκη.

Από την παράταξη του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν τακτικά μέλη ο Λευτέρης Κοπάσης και Νίκος Χρονάκης, με αναπληρωματικά μέλη τον Κώστα Δανδουλάκη και τον Νεκτάριο Παπαβασιλείου.

Από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο Νίκος Μανουσάκης και αναπληρωματικό μέλος ο Αλέξανδρος Μαρινάκης.

Σε ανακοίνωσή της “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Κρήτης «ξεκαθαρίζει - άλλη μία φορά - ότι είναι ριζικά αντίθετη τόσο με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, όσο και με τον αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής των μελών της Ο.Ε.

Με βάση τα παραπάνω, δηλώνουμε ότι:

Δε συμμετέχουμε στην εκλογή Προεδρείου του Π.Σ. και ως εκ τούτου δε θέτουμε υποψηφιότητα για κάποια θέση.

Δε θα πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία. Απέχουμε από αυτήν.

Έχοντας υπόψη τη βαρύτητα και τη σημασία των θεμάτων συζήτησης και αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, δεχόμαστε τη θέση που μας αναλογεί. Προτείνουμε ως τακτικό μέλος τον Μανουσάκη Νίκο και αναπληρωματικό τον Μαρινάκη Αλέκο».

Επανεκλογή Πασπάτη με μόλις 18 ψήφους

Στις δημαιρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, έδωσαν το “παρών” 39 από τους 49 συνολικά δημοτικούς συμβούλους και είχαμε επανεκλογή του απερχόμενου προεδρείου.

Επανεκλέχτηκε πρόεδρος του σώματος ο Γρηγόρης Πασπάτης, με ακόμα λιγότερες όμως ψήφους συγκριτικά με το 2019. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2019, είχε εκλεγεί με 21, τώρα πήρε 18 ψήφους, ενώ είχαμε 20 λευκά και ένα άκυρο.

Στην αντιπροεδρία του σώματος επανεκλέχτηκε με 28 ψήφους η Μαρία Ξυλούρη, από την παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, ενώ γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου επανεκλέχτηκε με 26 ψήφους ο Γιώργος Μανδαλανάκης, από την παράταξη των “Ενεργών Πολιτών” με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό.

Στην Οικονομική Επιτροπή, η παράταξη του δημάρχου όρισε απευθείας τους αντιδημάρχους Μαρία Καναβάκη (ξανά πρόεδρο), Κώστα Βαρδαβά και Γιάννη Αναστασάκη, ενώ στις άλλες 3 θέσεις για λογαριασμό της “Δύναμης Πολιτών” αναδείχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ρένα Παπαδάκη, Στέλλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, με αναπληρωματικούς τους αντιδημάρχους Αριστέα Πλεύρη, Μαρίνο Παττακό και Γιώργο Καραντινό. Από την παράταξη Κουράκη στη νέα Οικονομική Επιτροπή θα συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι Νίκος Γιαλιτάκης, Γιώργος Αγριμανάκης και Δημήτρης Αγαπάκης (με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Δημόπουλο, Γιαουρτά και Δροσίτη). Από την παράταξη Λυγερού, τακτικό μέλος θα είναι ο Σπύρος Δοκιανάκης, με αναπληρωματικό τον κ. Λυγερό. Από την παράταξη Σισσαμάκη, ο Αντώνης Περισυνάκης, με αναπληρωματικό τον κ. Σισσαμάκη.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ειδικής συνεδρίασης στον Δήμο Ηρακλείου για την εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων επιτροπών του Δήμου δεν έλειψαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διεργασίες, ενώ είναι ενδεικτικό πως η συνεδρίαση διακόπηκε δύο φορές, για να πραγματοποιηθούν στα διαλείμματα αυτά διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών συνεργαζόμενων παρατάξεων της συμπολίτευσης, αλλά και μεταξύ των μελών της παράταξης με επικεφαλής τον Γιώργο Σισσαμάκη...

Γιατί όλες αυτές οι διαβουλεύσεις;

Στο επίκεντρο της συζήτησης, με πρωτοβουλία αρχικώς του Ευριπίδη Κουκιαδάκη, έπεσε μια ιδέα-πρόταση, να θεωρηθούν οι τρεις συμπολιτευόμενες παρατάξεις ως μια ενιαία παράταξη και να περιοριστεί κατά 1 έδρα η εκπροσώπηση συνολικά της δημοτικής Αρχής στις επιτροπές. Δηλαδή, αντί για 7 μέλη σε σύνολο 11 π.χ. στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, οι παρατάξεις της συμπολίτευσης να εκλέξουν 6 μέλη, ώστε να περισσέψει 1 μέλος, προκειμένου να μπορέσει να εκπροσωπηθεί κάποια παράταξη από τις 4 δημοτικές παρατάξεις που, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, δε συμμετέχουν στην επιτροπή!

Και πάλι, όπως ειπώθηκε, η δημοτική Αρχή θα διαθέτει την πλειοψηφία στις επιτροπές με έναν συσχετισμό 6 έναντι 5 μελών, αντί για 7-4 που είναι ο μέχρι τώρα συσχετισμός, ενώ συνάμα θα περνούσε - όπως τόνισε εμφατικά ο Γιάννης Κουράκης και άλλοι επικεφαλής παρατάξεων- ένα μήνυμα δημοκρατικότητας και πιο διαλλακτικών πολιτικών διαθέσεων εκ μέρους της δημοτικής Αρχής, που συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζουμε εδώ ότι η παράταξη Κουράκη μόνη της έχει περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, εν προκειμένω 18, από τις τρεις μαζί συνεργαζόμενες παρατάξεις της δημοτικής Αρχής, που μετά την ανεξαρτητοποίηση Αγγελάκη έχουν αθροιστικά όλους κι όλους 16 συμβούλους.

Αρχικώς από πλευράς δημοτικής Αρχής εκφράστηκαν επιφυλάξεις επί της πρότασης. Μετά είχαμε διαδοχικές διακοπές για να γίνουν διαβουλεύσεις. Μάλιστα, είχαμε διαβουλεύσεις και στο εσωτερικό της παράταξης του Γιώργου Σισσαμάκη, η οποία κλήθηκε να κάνει μια υποχώρηση για την επίμαχη παραχώρηση του 1 μέλους, δεδομένου άλλωστε ότι έχει ισχυρή συμμετοχή στο διοικητικό σχήμα του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.

Η αρνητική αυτή αντίδραση από την πλευρά Σισσαμάκη οδήγησε και στην αρνητική στάση της παράταξης Λαμπρινού και του ίδιου του δημάρχου, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια αποκαλυπτική παρέμβαση του επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” Ηλία Λυγερού που έδωσε “παράθυρο”.

Ο Ηλίας Λυγερός παρουσίασε μια εγκύκλιο, βάσει της οποίας ο δήμαρχος είχε τη δυνατότητα, αν ήθελε, να βάλει τον Γιώργο Σισσαμάκη στα 3 πρόσωπα που ο ίδιος ως δήμαρχος μπορεί να ορίσει απευθείας στην Οικονομική Επιτροπή (προ δηλαδή ψηφοφορίας). Με τον τρόπο αυτό, δε θα χανόταν για την παράταξη Σισσαμάκη η εκπροσώπηση και άρα θα λύνονταν τα χέρια όλων, ωστόσο, όπως έγινε αντιληπτό, υπό τον φόβο μάλλον της... διατάραξης των ισορροπιών στο εσωτερικό της παράταξης Λαμπρινού με έναν τέτοιο απευθείας ορισμό, αφού θα έπρεπε να κοπεί από τους απευθείας ορισθέντες κάποιος άλλος αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του δημάρχου, η πρόταση- “παραθυράκι” δεν εισακούστηκε ούτε αυτή.

Με τα πολλά λοιπόν, οι εντατικές διαβουλεύσεις δεν κατέληξαν κάπου. Τελικά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση, παρά το ότι από πλευράς αντιπολίτευσης αφέθηκε ευθέως να εννοηθεί ότι, αν γινόταν αποδεκτό κάτι τέτοιο, τότε σε ένδειξη καλής θέλησης και πολιτικής συνεννόησης θα μπορούσε να ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση η υποψηφιότητα Πασπάτη για την προεδρία του σώματος.

Επίσης, δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση που “έριξε” ο Μανόλης Βασιλάκης από την “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” να αναβληθεί η συνεδρίαση, προκειμένου να αναζητηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για το τι θεσμικά μπορεί να γίνει (και βεβαίως να εξασφαλιστεί χρόνος για περαιτέρω διαβουλεύσεις και ζυμώσεις).

Κάπως έτσι, η πρόταση της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε.

Χωρίς συναίνεση - “Πήγε περίπατο” η συνεννόηση

Κάπως έτσι, η προοπτική μιας μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης, που ενδεχομένως θα σήμαινε και την απαρχή, ενδεχομένως, για μια αλλαγή σελίδας στο σφόδρα συγκρουσιακό σκηνικό μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης βυθίστηκε, με αποτέλεσμα 4 δημοτικές παρατάξεις να συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένες από τις δημοτικές επιτροπές και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου να επανεκλέγεται με την... πενιχρή συγκομιδή μόλις 18 ψήφων, σε ένα 49μελές Δημοτικό Συμβούλιο!

Τα πρόσωπα και οι θέσεις - Τα αποτελέσματα στους άλλους Δήμους της Κρήτης

Δήμος Μαλεβιζίου

Κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου ανανέωσαν τη θητεία τους και επανεκλέχτηκαν στις θέσεις τους ο πρόεδρος του σώματος Σπύρος Καλλέργης, όσο και η γραμματέας Μαρίνα Βογιατζή. Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αναστάσιος Λιαδάκης, έπειτα από πρόταση του Σώματος, καθώς η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, που από τη νομολογία προτείνει τον αντιπρόεδρο, δήλωσε ότι δε θέτει πρόταση από τα μέλη της για τη θέση.

Β. Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος: Μενέλαος Μποκέας, δήμαρχος

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από τον δήμαρχο:

Φασουλάκης Γρηγόρης

Νίκη Ζερβού

Μέλη που εκλέχθηκαν κατά τις δημαιρεσίες:

Τακτικά μέλη:

Περυσινάκης Γρηγόρης

Πετούσης Γιώργος

Βαλτζάκης Γιώργος

Σαλούστρος Άρης

Αναπληρωματικά μέλη:

Λιαδάκης Τάσος

Μαρής Γιάννης

Αστρινάκη Ειρήνη

Ντουλάκης Ιωάννης

Γ. Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος: Μενέλαος Μποκέας, δήμαρχος

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από τον δήμαρχο:

Πετούσης Γιώργος

Λυρώνη Χρύσα

Μέλη που εκλέχθηκαν κατά τις δημαιρεσίες:

Τακτικά μέλη:

Αλμπαντάκης Μιχάλης

Μαρκογιαννάκης Μιχάλης

Αστρινάκη Ειρήνη

Παπαδομανωλάκης Εμμανουήλ

Αναπληρωματικά μέλη:

Κουτσογιάννης Χαράλαμπος

Μαρής Γιάννης

Αποστολάκη Εύα

Φθενός Εμμανουήλ

Δήμος Γόρτυνας

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας εξελέγη ο Θανάσης Δεσδενάκης από την παράταξη “Μεγάλη Γόρτυνα”, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Στυλιανάκης από την παράταξη “Ανανέωση Τώρα” και γραμματέας ο Κωνσταντίνος Πηρουνάκης από την παράταξη “Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας”.

Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν:

Από την παράταξη “Μεγάλη Γόρτυνα”

Τακτικά μέλη: Φωτάκης Γεώργιος και Σηφάκης Στυλιανός

Αναπληρωματικά μέλη: Χατζάκη- Σφακιανάκη Σοφία και Σαβουιδάκης Θεόδωρος

Από την παράταξη “Ανανέωση Τώρα”

Τακτικό μέλος: Σχοιναράκης Νικόλαος

Αναπληρωματικό μέλος: Ανδρεαδάκης Μιχαήλ

Από την παράταξη “Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας”

Τακτικό μέλος: Ξυλούρης Σταύρος

Αναπληρωματικό μέλος: Γενιτσαρίδης Γεώργιος

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:

Από την παράταξη “Μεγάλη Γόρτυνα”

Τακτικά μέλη: Σαβουιδάκης Θεόδωρος και Χατζάκη-Σφακιανάκη Σοφία

Αναπληρωματικά μέλη: Τσικνάκης Κων/νος και Σηφάκης Στυλιανός

Από την παράταξη “Ανανέωση Τώρα”

Τακτικό μέλος: Ανδρεαδάκης Μιχαήλ

Αναπληρωματικό μέλος: Σπαντιδάκης Γεώργιος

Από την παράταξη “Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας”

Τακτικό μέλος: Ξυλούρης Κων/νος

Αναπληρωματικό μέλος: Γενιτσαρίδης Γεώργιος

Δήμος Φαιστού

Μετά από τις διαδοχικές μυστικές ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων, ο νυν πρόεδρος Μανόλης Ορφανουδάκης ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ οι συνθέσεις τόσο του προεδρείου όσο και των δύο επιτροπών του Δήμου Φαιστού διαμορφώνονται ως εξής:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Μανόλης Ορφανουδάκης

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Μανόλης Καργάκης

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Βαγγέλης Νεονάκης

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:

  1. Γρηγόρης Νικολιδάκης (δήμαρχος)
  2. Βασιλεία Αρμουτάκη (αντιδήμαρχος)
  3. Αντώνης Κωνσταντουλάκης (αντιδήμαρχος)
  4. Νεονάκης Βαγγέλης
  5. Θεοδωράκης Γιώργος
  6. Μαθιουδάκης Γιάννης
  7. Πετρακογιώργη Μαρία

Οικονομική Επιτροπή:

Γρηγόρης Νικολιδάκης (δήμαρχος)

Γιάννης Φασομυτάκης (αντιδήμαρχος)

Νίκος Καργάκης (αντιδήμαρχος)

Ιπποκράτης Σκαντζάκης (αντιδήμαρχος)

Γιάννης Νικολακάκης

Γιάννης Μαθιουδάκης

Μαρία Πετρακογιώργη

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Γυναικεία υπόθεση αποτελεί το νέο προεδρείο στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε η Όλγα Δραμουντάνη από την παράταξη της δημοτικής Αρχής Φραγκάκη με 11 ψήφους, 10 λευκά και 1 άκυρο. Αντιπρόεδρος του σώματος αναδείχτηκε η Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη, από την παράταξη του Ζαχαρία Καλογεράκη, με 22 ψήφους, και γραμματέας η Φωτεινή Κουρτάκη, από την παράταξη “Εμένα με νοιάζει” με 19 ψήφους και 3 λευκά. Η μείζων αντιπολίτευση δεν υπερψήφισε την υποψηφιότητα της προέδρου και επέλεξε το λευκό, όχι σε σχέση με αυτό καθαυτό το πρόσωπο της κ. Δραμουντάνη, αλλά με βάση συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό. Ο επικεφαλής Ζαχαρίας Καλογεράκης εξήγησε ότι δεν υπήρξε ομοφωνία για δύο βασικούς πολιτικούς λόγους: Πρώτον, το ότι μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τις συνεχείς τροποποιήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταντήσει πλέον ένα διακοσμητικό όργανο, το οποίο απλώς επικυρώνει αποφάσεις. Δεύτερον, ως έκφραση πολιτικής διαμαρτυρίας για το ότι δεν υπήρξε συνεννόηση για να συμφωνηθεί ένα πολιτικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση της οριοθέτησης των προβλημάτων και της αναβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δ. Μινώα Πεδιάδος εκλέχτηκαν οι Μανόλης Σμυρνάκης και Ηρακλής Κριθινάκης από την παράταξη του δημάρχου και οι Μανόλης Βλαστός και Ζαχάρης Δερμιτζάκης από τη μείζονα αντιπολίτευση, ενώ αναμένεται ο ορισμός των τριών μελών από τον δήμαρχο.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συμμετέχουν οι Βάνα Χατζάκη και Γιώργος Μερκουλίδης από την παράταξη Φραγκάκη και οι Μανόλης Θεοδωρομανωλάκης και Αριστέα Χαριτάκη από την παράταξη Καλογεράκη.

Δήμος Χερσονήσου

Στον Δήμο Χερσονήσου, στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Γιώργος Χειρακάκης. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Τσαντηράκης και γραμματέας ο Γιάννης Μηλάκης.

Στην Οικονομική Επιτροπή δεν υπήρξε αλλαγή ως προς τη σύνθεσή της, ενώ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συμμετέχει ως νέο μέλος ο Γιάννης Μηλάκης.

Δήμος Αγ. Νικολάου

H Δέσπω Καρνιαδάκη, μετά από πρόταση του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, διαδέχεται τον κ. Γιώργο Καλογεράκη στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου. Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο κ. Νίκος Καμινογιαννάκης, που προτάθηκε από τη μειοψηφία του Δ.Σ., ενώ στη θέση του γραμματέα του Δ.Σ. εκλέχθηκε η κ. Γάλλου Μαρία, που προτάθηκε από τον συνδυασμό “Νέα Πορεία”.

Δήμος Ιεράπετρας

Επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ο Βαγγέλης Μπινιχάκης, ο οποίος έλαβε 18 ψήφους υπέρ, ενώ είχαμε 2 λευκά και 1 άκυρο.

Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο Γιάννης Σαραντώνης με 21 ψήφους και γραμματέας ο Γιώργος Αγγελάκης με 17 ψήφους.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Κατά την ειδική συνεδρίαση, όπου καταγράφηκαν απουσίες λόγω COVID, επανεκλέχτηκε στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Πλευράκης, από την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη με 12 ψήφους σε σύνολο 13 ψηφισάντων. Αντιπρόεδρος του σώματος εκλέχτηκε η Μαρία Παραβολιάση-Χρονάκη και γραμματέας ο Γιώργος Φανουργιάκης.

Η εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής παραπέμφθηκε για την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να ζητηθούν διευκρινίσεις από το ΥΠ.ΕΣ., ως προς την εκπροσώπηση των παρατάξεων.

Δήμος Σητείας

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Μαρία Γιαννακάκη με 17 ψήφους και 7 λευκά, αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Καναβάκης με 23 ψήφους και 1 λευκό και γραμματέας ο Γιάννης Καρνιαδάκης με 22 θετικές ψήφους και 2 λευκά.

Από την ψηφοφορία απείχε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Συμεών Συμεωνίδης.

Δήμος Ρεθύμνου

Ο Νίκος Αγριμάκης επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου κατά τις χθεσινές δημαιρεσίες. Αντιπρόεδρος αναδείχτηκε ο Πέτρος Στεφανάκης και γραμματέας ο Μιχάλης Ανδρουλάκης.

Δήμος Μυλοποτάμου

Για 10η φορά εκλέχτηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μανούσος Κλάδος. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Χαράλαμπος Κυριμάκης, ενώ στη θέση του γραμματέα ο Φραγκιάς Παρασύρης.

Δήμος Αμαρίου

Ο κ. Γαλάτιος Μοσχονάς αναδείχτηκε για τέταρτη συνεχόμενη θητεία πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου. Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο Ζαχαρίας Ζαχαριουδάκης και γραμματέας η Ζηνοβία Χαριτάκη-Μανουσάκη.

Δήμος Αγ. Βασιλείου

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Γλαμπεδάκη και γραμματέας η Αγγελική Πελαντάκη. Όλοι έλαβαν 18 ψήφους.

Δήμος Πλατανιά

Πρόεδρος του Δ.Σ. επανεκλέχθηκε ο Αντώνης Φραγκονικολάκης και αντιπρόεδρος η Γεωργία Μαστοράκη-Βεριβάκη, με γραμματέα τον κ. Βουλγαράκη.

Δήμος Αποκόρωνα

Η Μαρία Τσιλεδάκη εκλέχτηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκόρωνα. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Μπάμπης Κουτσουπάκης, ενώ γραμματέας ο Νικηφόρος Ζουλάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News