Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, σε πολλές περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ αναμένεται και μικρή πτώση της θερμοκρασίας  

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται στην Κρήτη, αύριο Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός την Δευτέρα στο Ηράκλειο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τις προγνώσεις και στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αναμένονται έντονη συννεφιά και θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Έντονα σύννεφα και βροχές και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη βροχόπτωση στην Βιάννο τη Δευτέρα, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Έντονη βροχόπτωση αναμένεται και στο Σπήλι Ρεθύμνου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένεται έντονη συννεφιά το πρωί, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα προβλέπονται βροχές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κάνδανο Χανίων προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου προβλέπονται βροχές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία αναμένεται χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού, καθώς προβλέπεται βροχή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες από τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Βαθμιαία θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 08 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 15 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, 9 Ιανουαρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για αύριο, Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών δυτικών ανέμων εντάσεως 5 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News