Κρήτη

Ένωση Γονέων Χερσονήσου: Ζητά ασφαλή μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

«Θεωρούμε ότι το μοναδικό νέο μέτρο του ενός τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, τη στιγμή που η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει και το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει πρακτικά καταρρεύσει, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ένωσης

Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χερσονήσου, καλεί τους σχετικούς συλλόγους και φορείς να παρέμβουν διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία. Παράλληλα, ανακοινώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην ανάλογη κινητοποίηση των φορέων γονέων, την Τρίτη (11 Ιανουαρίου) 13:30 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δ. Χερσονήσου εκφράζει την έντονη ανησυχία που δικαιολογημένα νιώθουν όλοι οι γονείς μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη. Θεωρούμε ότι το μοναδικό νέο μέτρο τους ενός τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, τη στιγμή που η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει και το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει πρακτικά καταρρεύσει, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό.

Παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, το Υπουργείο Παιδείας δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο διατηρώντας τα τμήματα 25 και 27 παιδιών ανά τάξη με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοιχτά παράθυρα. Ούτε κουβέντα για αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών, για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας, για δωρεάν ειδικές μάσκες και κάθε είδους προληπτικού ή διαγνωστικού τεστ, για κατάργηση του απαράδεκτου πρωτοκόλλου του 50%+1.

Ιδιαίτερα στο δήμο μας υπάρχουν σχολεία χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, με χιλιάδες προβλήματα στη σχολική στέγη που επιδεινώνουν την κατάσταση μπροστά στην έξαρση της πανδημίας.

Καλούμε όλους τους συλλόγους να πάρουν αποφάσεις για παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς διεκδικώντας:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, έστω και τώρα, με ευθύνη του Υπουργείου, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Δήμου Χερσονήσου.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, για την κάλυψη των ήδη υπαρχόντων κενών και για να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, όπου δεν επαρκεί.
  • Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR κλπ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
  • Να δημιουργηθούν μόνιμα σημεία στο δήμο μας για δωρεάν rapid test, ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, με διευρυμένο ωράριο 9πμ-9μμ με προσλήψεις μόνιμου διορισμού.
  • Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος προς τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου για τα πρόσθετα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
  • Άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους γονείς που βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι φορείς των γονέων την Τρίτη 11 του Γενάρη στις 13:30μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και καλούμε τους συλλόγους γονέων του δήμου μας να πάρουν σχετικές αποφάσεις

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια