Κρήτη

Κοφτερίδης: Η «Όμικρον» πιθανώς να σημάνει το τέλος της πανδημίας

«Έτοιμο το νοσοκομείο να αντιμετωπίσει όσες ανάγκες προκύψουν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της κλινικής covid του ΠΑΓΝΗ και καθηγητής παθολογίας των λοιμώξεων, Διαμαντής Κοφτερίδης

Τρεις είναι οι ελεύθερες κλίνες στην κλινική covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αφού οι εισαγωγές ασθενών είναι συνεχείς. Ωστόσο, το Νοσοκομείο είναι σε ετοιμότητα να ανοίξει άλλες 50 κλίνες, 20 σε πρώτη φάση και στη συνέχεια άλλες 30, για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της κλινικής covid του νοσοκομείου και καθηγητής παθολογίας των λοιμώξεων Διαμαντής Κοφτερίδης, ο οποίος είπε ότι το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει όποιες ανάγκες προκύψουν, με τελικό σχέδιο που θα πέσει στο τραπέζι την αξιοποίηση ενός ολόκληρου ορόφου για περιστατικά covid.

Εξάλλου, το σενάριο της ενίσχυσης των κλινικών covid φαίνεται να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, αφού ήδη στο νοσοκομείο Χανίων έχουν μείνει κενές μόλις 2 κλίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων έχει ήδη αποφασιστεί η διακομιδή από τα Χανιά στο Βενιζέλειο των επόμενων ασθενών που θα πρέπει να κάνουν εισαγωγή, εφόσον και οι τελευταίες δύο κλίνες πληρωθούν.

Τρίτη δόση εμβολιασμού – οι νοσηλείες

Σχετικά με τις νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο κ. Κοφτερίδης ανέφερε ότι οι περισσότερες αφορούν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ενώ υπάρχουν μερικές νοσηλείες εμβολιασμένων με τις δύο δόσεις. “Είναι εξαιρετικά σπάνιο να χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος που έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου”, λέει ο διευθυντής της κλινικής covid. Ο κ. Κοφτερίδης εκτίμησε, επίσης, ότι μπορεί να χρειαστεί να γίνει 4η δόση, όμως προέβλεψε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι να μετατραπεί η πανδημία σε ενδημικό φαινόμενο και να χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε μια αναμνηστική δόση κάθε χρόνο. “Η ‘Όμικρον’ είναι εξαιρετικά μεταδοτική όμως είναι πολύ λιγότερο νοσογόνος”, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κοφτερίδης ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά, ενώ η τρίτη δόση είναι ασφαλής και για εφήβους άνω των 16 ετών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια