Κρήτη: Έκτακτα περιστατικά και κορωνοϊός εξαντλούν τις εφημερίες στα νοσοκομεία (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Έκτακτα περιστατικά και κορωνοϊός εξαντλούν τις εφημερίες στα νοσοκομεία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο φορτίο σηκώνει πλέον στις «πλάτες» του το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Κρήτης καθώς στη δύσκολη φάση της πανδημίας οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής καλούνται να βγάλουν βάρδιες και εφημερίες με λιγότερο προσωπικό λόγω αναρρωτικών αναστολών

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία της Κρήτης καθώς πέρα από τους εκατοντάδες ασθενείς που εξυπηρετούν εν μέσω πανδημίας , «πλήγμα» έχουν δεχτεί και οι εργαζόμενοι που νοσούν και έχουν μπει σε καραντίνα.

Μόνο στα τέσσερα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού, 100 εργαζόμενοι απουσιάζουν και μαζί με τις αναστολές στις οποίες έχει τεθεί το προσωπικό, η πίεση που ασκείται να είναι μεγάλη.

Εφημερίες με πολύωρη αναμονή, εξάντληση και κούραση για το προσωπικό, αποτελούν πλέον την καθημερινότητα στα νοσοκομεία καθώς η υπερμεταδοτικότητα της «Όμικρον» δυσκόλεψε τις συνθήκες και αύξησε τις ανάγκες. 

Ενδεικτική ήταν η εικόνα ανήμερα των Θεοφανίων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων δεν υπήρχε γιατρός στα επείγοντα για τα παθολογικά περιστατικά, με . (περίμεναν έως 6 ώρες οι ασθενείς)

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων πολλές ημέρες το μήνα δεν γίνονται ούτε απλές εξετάσεις. ( μισές μέρες δεν εφημερεύει ακτινολόγος για υπέρηχους, αξονικές)

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπάρχουν αργίες όπου ασθενείς περιμένουν και 6 ώρες για έναν γιατρό ενώ φόβος υπάρχει ήδη αποδυναμωμένο νοσοκομείο Ρεθύμνου μην νοσήσει κι άλλο προσωπικό.

Αναρρωτικές λόγω covid

Νοσοκομείο Χανίων             37  (5 γιατροί, 16 νοσηλευτές & 16 λοιπό προσωπικό) 

ΠΑΓΝΗ                                    30  (γιατροί και λοιπό προσωπικό)

Νοσοκομείο Ρεθύμνου        18 (5 γιατροί, 13 νοσηλευτές & λοιπό προσωπικό)  

Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου  15   (επίσης 25 άτομα σε αναστολή)

Φωτογραφία: Rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News