Χαλάζι σε αρκετές περιοχές της Κρήτης - Απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς (βίντεο)

Κρήτη
Χαλάζι σε αρκετές περιοχές της Κρήτης - Απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα άστατος είναι ο καιρός στην Κρήτη από το πρωί του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου 2022 με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για σημαντικές βροχές το Σαββατοκύριακο

Ιδιαίτερα άστατος είναι ο καιρός στην Κρήτη από το πρωί του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου 2022 με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για σημαντικές βροχές το Σαββατοκύριακο, ενώ σε περιοχές της Νότιας Κρήτης έριξε ακόμη και χαλάζι.

Συγκεκριμένα, χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου με τους ελαιοπαραγωγούς να εκφράζουν φόβους για πιθανές συνέπειες εφόσον το φαινόμενο αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση. Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι και οι οδηγοί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω της ολισθηρότητας.

Χαλάζι στη Σφάκα Σητείας Maria Metzo από Μετεωκρήτες

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες από την χαλαζόπτωση:

Βιάννος - Φωτογραφία Κωστας Σταυρακακης από Μετεωκρήτες

Βιάννος - Φωτογραφία Κωστας Σταυρακακης από Μετεωκρήτες

Καραβάδος - Φωτογραφία Μετεωκρήτες

Καραβάδος - Φωτογραφία Μετεωκρήτες

Διήμερο ισχυρών βροχών στην Κρήτη – Απαιτείται αυξημένη προσοχή

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιανουαρίου 2022.

Ο παρακάτω χάρτης δίνει την αναμενόμενη κατανομή της βροχής μέχρι το βράδυ της Κυριακής 09/01, σύμφωνα με τον Κ. Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως διακρίνεται και στο χάρτη, τοπικά αναμένονται ύψη βροχής που θα ξεπεράσουν μέσα στο διήμερο τα 70-80 χιλιοστά, οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα στο νησί αναμένεται από τη Δευτέρα 10/01, με νεότερη ανακοίνωση θα δοθούν σχετικές πληροφορίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News