Εφημερίες εξάντλησης στα επείγοντα των νοσοκομείων της Κρήτης (βίντεο)

Κρήτη
Εφημερίες εξάντλησης στα επείγοντα των νοσοκομείων της Κρήτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφημερίες εξάντλησης βιώνουν πλέον οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες

Απίστευτη ταλαιπωρία που δοκιμάζει την υπομονή των ασθενών βιώνουν όσοι απευθύνονται στα Επείγοντα των νοσοκομείων καθώς ο όγκος των ασθενών έχει πολλαπλασιαστεί αλλά και το προσωπικό μειώνεται λόγω της καραντίνας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ο  «Γολγοθάς» που βίωσε ασθενής η οποία απευθύνθηκε με οξύ πόνο στην κοιλιά στα Επείγοντα του Βενιζελείου. 

Όπως υποστηρίζει, μετά από οκτώ ώρες αναμονής δεν εξυπηρετήθηκε, αλλά χρειάστηκε τελικά να μεταβεί στο ΠΑΓΝΗ, έχοντας υποστεί τεράστια ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει ο σύζυγος της συγκεκριμένης ασθενούς, την παραμονή των Θεοφανίων απευθύνθηκαν στα επείγοντα του Βενιζελείου με συμπτώματα ουρολοίμωξης και οξύ πόνο στην κοιλιά, αλλά περίμεναν μάταια για 8 ώρες…

Οπως μάλιστα λέει ο καταγγέλων : «πήγαμε στις 8 το βράδυ και φύγαμε στις 4 το πρωί».  

Με την γυναίκα να έχει έντονο πόνο αλλά και την υπομονή του ζευγαριού να δοκιμάζεται, οι ώρες περνούσαν όπως περιγράφει ο σύζυγος, χωρίς να όμως να διαφαίνεται «φως» στον ορίζοντα αφού τελικά δεν η ασθενής δεν κατάφεραν να να εξεταστεί από γιατρό.  (φύγαμε τελικά και πήγαμε σε άλλο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε)

Με το προσωπικό να φτάνει στα όρια της εξάντλησης, η κατάσταση στα νοσοκομεία, αναμένεται να επιδεινωθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα αφού η πανδημία πιέζει ασφυκτικά. 

Την ίδια ώρα οι εντάσεις αποτελούν καθημερινότητα στα νευραλγικά τμήματα με τους ασθενείς να αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και τα επείγοντα περιστατικά θα πρέπει να μπουν σε ατέρμονη ουρά αναμονής. 

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News