Ηράκλειο: ΕΔΕ στο ΠΑΓΝΗ μετά τις αποκαλύψεις για τους καρκινοπαθείς ασθενείς (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: ΕΔΕ στο ΠΑΓΝΗ μετά τις αποκαλύψεις για τους καρκινοπαθείς ασθενείς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεων συνέχεια μετά τις καταγγελίες των καρκινοπαθών για τα rapid test - Ακαριαία η αντίδραση της 7ης ΥΠΕΕ Κρήτης μετά την αποκάλυψη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής, είτε ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στο ΠΑΓΝΗ, διέταξε το Υπουργείο Υγείας μετά την αποκάλυψη της ΚΡΗΤΗ ΤV για την πρωτοφανή απόφαση που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία ογκολογικών ασθενών.

Η συγκλονιστική μαρτυρία καρκινοπαθούς που ακόμη και χθες το πρωί ενημερώθηκε από το τμήμα χημειοθεραπείας ότι οφείλει να προσκομίσει ραπιντ τεστ από ιδιωτικό κέντρο για να λάβει τη θεραπεία της, είναι απόλυτα ξεκάθαρη για όσα μεσολάβησαν μέχρι την ακαριαία αντίδραση της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου υγείας.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΓΝΗ: Τέλος τα δωρεάν rapid test και σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία - Σε απόγνωση οι ασθενείς

ΠΑΓΝΗ: Άμεση αντίδραση της 7ης ΥΠΕ για τα rapid test στους καρκινοπαθείς

Η απάντηση του ΠΑΓΝΗ στις καταγγελίες των ασθενών στο neakriti.gr

Υπενθυμίζεται ότι οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο ΠΑΓΝΗ, ενημερώθηκαν ότι από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test, πριν μπουν στο νοσοκομείο, είτε αλλιώς να περιμένουν στην ουρά ολόκληρες ώρες για δωρεάν test.

Οι αντιδράσεις υπήρξαν άμεσες μετά την ανάδειξη του θέματος με την 7η ΥΠΕ να ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να ζητά άμεσα την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ.

Στη συνέχεια, με απάντηση του το ΠΑΓΝΗ στο σημείωσε:

«Για να αποφεύγεται η ανησυχία ασθενών και συνοδών νοσηλευμένων ασθενών, από δημοσιεύματα που δεν ευσταθούν, υπενθυμίζουμε σύμφωνα με την ΚΥΑ 80417/23-12-21 (ΦΕΚ.6214/2021) τα εξής: «ΑΣΘΕΝΕΙΣ που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση ΔΕΝ υπόκεινται σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ για κορωνοϊό COVID-19. Στο Νοσοκομείο μας, πριν την είσοδο τους στη κλινική, διενεργούνται rapid tests επιτόπια. Υπενθυμίζεται πρόσφατη νοσηλεία, με Covid 19 ασθενών, που προσήλθαν για θεραπεία και βρέθηκαν θετικοί. Όσον αφορά στους συνοδούς ασθενών ισχύει ότι: ''ΠΡΙΝ την είσοδό τους σε κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας, οι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών''. Υπενθυμίζουμε ότι, η Διοίκηση είναι στην διάθεση των ΜΜΕ για κάθε διευκρίνιση προκειμένου να αποφεύγεται η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η ανησυχία των πολιτών, ιδιαίτερα δε των ευπαθών ομάδων όπως αναφέρονται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News