Ρέθυμνο: Νέες παρεμβάσεις του δήμου για την ανάπτυξη των σχολείων

Κρήτη
Ρέθυμνο: Νέες παρεμβάσεις του δήμου για την ανάπτυξη των σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «πρώτο πλάνο» το οξύ στεγαστικό των ειδικών σχολείων της πόλης

Νέους χώρους για την μεταστέγαση σχολείων που κυριολεκτικά ασφυκτιούν, δίδοντας την δυνατότητα να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερες σχολικές δράσεις, αναζητά η δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο, η οποία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Τρίτσης».

Ενώ στο «κάδρο» παραμένουν οι ανάγκες των ειδικών σχολείων της πόλης, την ίδια ώρα «παγωμένο» μέχρι νεοτέρας είναι το έργο, μέσω ΣΔΙΤ, σε έκταση που παραχώρησε το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Γάλλου, για την δημιουργία ενός μεγάλου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει όλα τα πειραματικά σχολεία του δήμου. 

Ειδικότερα, μετά την μεταφορά του ειδικού νηπιαγωγείου σε ολοκαίνουργιες λυόμενες αίθουσες στο σχολείο του Σταυρωμένου, ο δήμος ρίχνει το βάρος του στο πρώην κτίριο του ΚΕΓΕ -καταθέτοντας πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»- ώστε να επιτευχθεί η μεταστέγαση του ειδικού γυμνασίου και λυκείου αλλά και του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. 

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤV η αντιδήμαρχος, Άννα Ελευθεριάδου- Γκίκα, μέσα στο 2022, θα ξεκινήσει η ριζική ανακαίνιση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου στα Περιβόλια, το οποίο στεγάζεται στις πρώτες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Κρήτης. Το κόστος της συντήρησης, η οποία αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, εξασφαλίστηκε από την περιφέρεια Κρήτης.

Ως προβλέπει ο σχετικός προγραμματισμός το επόμενο διάστημα , θα δημοπρατηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων δημοτικών σχολείων της πόλης και συγκεκριμένα του 5ου, του 6ου, του 7ου και του 13ου. 

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News