Αντωνακάκης: Να προχωρήσει άμεσα το νέο Κεντρο Υγείας Μοιρών

Κρήτη
Αντωνακάκης: Να προχωρήσει άμεσα το νέο Κεντρο Υγείας Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας μην κολλήσει η υλοποίηση ενός ζωτικού για την περιοχή και τους κατοίκους της έργου στα γρανάζια μίας αθεράπευτης γραφειοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακάκης

«Το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών είναι έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή... ευχή όλων μας είναι να προχωρήσει άμεσα και να μην μείνει στις καλένδες», επισημαίνει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Αντωνακάκης τονίζοντας:

«Ζούμε δύσκολες στιγμές όλοι μας σε καιρούς πανδημίας. Με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να επελαύνει. Και να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη Δημόσια Υγεία. Να απειλεί τα νοσοκομεία μας και τις Δομές Υγείας με υπερπληθυσμό. Που δεν θα μπορέσουν να αντέξουν. Με τραγική συνέπεια, την απώλεια συνανθρώπων μας.

Στην Κρήτη σαράντα χρόνια τώρα δεν έχει κατασκευαστεί κανένα νέο Κέντρο Υγείας. Μία δομή Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία μας.

Στο Δήμο Φαιστού με τις αυξημένες ανάγκες λόγω του σημαντικού πληθυσμού που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Μοιρών στεγάζεται σε ένα προβληματικό κτίριο. Κάτι που καθιστά ελλιπή τη λειτουργία του. Με τεράστια προβλήματα στατικότητας. Σε ένα κτίριο που τμήμα του για το λόγο αυτό έχει κριθεί ακατάλληλο.

Ο Δήμος Φαιστού, και αξίζει έπαινος για αυτό και στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει παραχωρήσει στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ένα οικόπεδο περίπου 4 στρεμμάτων με σκοπό την ανέγερση ενός νέου λειτουργικού Κέντρου Υγείας στις Μοίρες. Ενώ υπάρχει εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα για το Κέντρο Υγείας Μοιρών, βάσει του οποίου το νέο κτίριο θα έχει επιφάνεια σχεδόν 2 στρεμμάτων (1818m2).

Η σημαντική κίνηση έγινε. Ας μην κολλήσει η υλοποίηση ενός ζωτικού για την περιοχή και τους κατοίκους της έργου στα γρανάζια μίας αθεράπευτης γραφειοκρατίας. Υπουργείο Υγείας, 7η ΥΠΕ και Περιφέρεια ας συνεργαστούν άμεσα. Και να προχωρήσουν στη μελέτη του έργου και στην υλοποίηση κατασκευής του.

Ένα νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Ευχή όλων μας να προχωρήσει άμεσα. Να μην μείνει στις καλένδες.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News