Καιρός: Πώς θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Πώς θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες και τοπικές βροχές αναμένονται τα Θεοφάνεια, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 - Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα - Άνεμοι έως 7 Μποφόρ στο Αιγαίο

Τοπικές βροχές προβλέπονται στην Κρήτη, ανήμερα των Θεοφανείων, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, άστατος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη, καθώς θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων και θα εκδηλωθούν βροχές, οι οποίες ωστόσο θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αύριο Πέμπτη αναμένεται συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις αναμένονται και στο Αρκαλοχώρι κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στην Βιάννο, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός στις Μοίρες, καθώς αναμένεται βροχή έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης και έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας έως και τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται στα Χανιά, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται και στα Φαλάσαρνα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο προβλέπονται έντονες νεφώσεις έως και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Άστατος αναμένεται ο καιρός και στο Σπήλι Ρεθύμνου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στο Αμάρι Ρεθύμνου, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στο Πρέβελη, έως και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες, η ορατότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη. Έντονες νεφώσεις προβλέπονται και στην Σητεία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με γενικά ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 κα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές στα νότια.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα νότια θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη νότια Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News