Η απάντηση του ΠΑΓΝΗ στις καταγγελίες των ασθενών στο neakriti.gr

Κρήτη
Η απάντηση του ΠΑΓΝΗ στις καταγγελίες των ασθενών στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα των καρκινοπαθών ασθενών ανέδειξε ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV - Τι απαντά η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομειού της Κρήτης

Την απάντησή του στις καταγγελίες ασθενών βραχείας νοσηλείας, οι οποίοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, γνωστοποίησε νωρίτερα το ΠΑΓΝΗ με ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΓΝΗ: Άμεση αντίδραση της 7ης ΥΠΕ για τα rapid test στους καρκινοπαθείς

Μεταξύ άλλων, το Πανεπιστημιακό νοσοκομειο αναφέρει ότι «Στο Νοσοκομείο μας, πριν την είσοδο τους στη κλινική, διενεργούνται rapid tests επιτόπια».

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της απάντησης του διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Γεώργιου Χαλκιαδάκη: «Για να αποφεύγεται η ανησυχία ασθενών και συνοδών νοσηλευμένων ασθενών, από δημοσιεύματα που δεν ευσταθούν, υπενθυμίζουμε σύμφωνα με την ΚΥΑ 80417/23-12-21 (ΦΕΚ.6214/2021) τα εξής: «ΑΣΘΕΝΕΙΣ που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση ΔΕΝ υπόκεινται σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ για κορωνοϊό COVID-19. Στο Νοσοκομείο μας, πριν την είσοδο τους στη κλινική, διενεργούνται rapid tests επιτόπια. Υπενθυμίζεται πρόσφατη νοσηλεία, με Covid 19 ασθενών, που προσήλθαν για θεραπεία και βρέθηκαν θετικοί. Όσον αφορά στους συνοδούς ασθενών ισχύει ότι: ''ΠΡΙΝ την είσοδό τους σε κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας, οι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών''. Υπενθυμίζουμε ότι, η Διοίκηση είναι στην διάθεση των ΜΜΕ για κάθε διευκρίνιση προκειμένου να αποφεύγεται η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η ανησυχία των πολιτών, ιδιαίτερα δε των ευπαθών ομάδων όπως αναφέρονται».

Τα δωρεάν rapid test καταργήθηκαν για τους ογκολογικούς ασθενείς

Υπενθυμίζεται ότι το κρίσιμο αυτό ζήτημα ανέδειξε ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, με αφορμή τις καταγγελίες καρκινοπαθών ασθενών, οι οποίοι όπως δηλώνουν, με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται για τη θεραπεία έχοντας μαζί τους αρνητικό τεστ από ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο. Όπως καταγγέλουν, η ενναλακτική επιλογή που προτείνεται σε όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν το rapid test, είναι να περιμένουν στις ουρές, στους «ανοικτούς» χώρους και πλατείες του ΕΟΔΥ, ώστε ένα εξεταστούν δωρεάν, πολλαπλασιάζοντας έτσι τον κίνδυνο να προσβληθούν από κάθε είδους λοίμωξη.

Μάλιστα, μετά από τη δημοσίευση του θέματος, άμεση ήταν η αντίδραση από την 7η ΥΠΕ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενημερώθηκε και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Υγείας , η οποία ζήτησε να δοθεί άμεσα λυση.

Κούδας: Η απόφαση είναι της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου

Για το θέμα τοποθετήθηκε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος των γιατρών του ΠΑΓΝΗ στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, επιμελητής Α', Βασίλης Κούδας, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το ρεπορτάζ, καθώς όπως τόνισε η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και όχι από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως τόνισε ο κ. Κούδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη, «Πρώτα από όλα να διευκρινήσω ότι αυτό είναι απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, όχι του Διοικητικού Συμβουλίου, που σημαίνει του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή. Σήμερα ενημερώθηκα για το θέμα από τους συναδέλφους, όπως επίσης σήμερα ενημερώθηκα και για την καλύτερη εξέλιξή του, την παρέμβαση δηλαδή της 7ης ΥΠΕ, να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News