Καιρός: Νεφώσεις και σποραδικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πού θα σημειωθούν

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις και σποραδικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πού θα σημειωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στα νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού, σήμερα Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου

Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές, πρόσκαιρες βροχές, προβλέπονται σήμερα Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, στην Κρήτη, στα δυτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 έως 6 Μποφόρ. Και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπεται αίθριος καιρός και μ όνο τις πρωινές ώρες αναμένεται λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου προβλέπεται έντονη συννεφιά, ενώ θα βρέξει κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στο Ρέθυμνο, καθώς θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Την υπόλοιπη ημέρα, αναμένεται έντονη συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικος προβλέπεται ο καιρός στο Σπήλι Ρεθύμνου, καθώς αναμένεται βροχή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιξιάτικος προβλέπεται ο καιρός στα Χανιά, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με την ορατότητα τις βραδινές κυρίως ώρες να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία θα επικρατήσει έντονη συννεφιά, με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 και τις βραδινές ώρες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 και τις βραδινές ώρες έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 και στα Δωδεκάνησα κατά τόπους έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για σήμερα, Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων εντάσεως 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News